Beoordelingen:

 
 

1150 beoordelingen

“ De goedkoopste en super snel”.
Bekijk alle beoordelingen »

Broedmachine voor 50 kippeneieren met automatische keering Fiem MG50 ECO

Deze degelijke broedmachine voor 50 a 60 eieren is eenvoudig instelbaar en heeft een automatisch keersysteem.

Adviesprijs: 449,00
Onze prijs: 365,00
(incl btw) U bespaart: €84,00 (19%)
Op Voorraad
+
Aan vergelijking toevoegen
Of gebruik

Deze automatische broedmachine, de MG50ECO van Fiem is geschikt voor het uitbroeden van 50 a 60 kippeneieren per keer. De broedmachine heeft een automatisch keersysteem dat de eieren over het bodemrooster rolt. Dit is heel natuurlijk, zo doet de hen het zelf ook. De temperatuur wordt geregeld met een analoge thermostaat, die bij aflevering al goed staat afgesteld voor kippen eieren. Naast de draaiknop van de thermostaat zitten 2 lampjes deze geven aan of de broedmachine werkt en of hij aan het verwarmen is.

broedmachine MG50eco ventilatierooster en keersysteem

Aan de bovenkant van de broedmachine zit een ventilatieopening, deze kan met het schuifje gedeeltelijk of helemaal gesloten worden, daarnaast zie je op de foto hieronder de schakelaar voor het keersysteem. Met deze schakelaar kun je het keersysteem aan en uit zetten.

Eigenschappen:

- Automatisch keersysteem, dat door het universele keerrooster geschikt is voor alle soorten eieren. Doordat het rooster over de grond rolt kunnen er verschillende soorten eieren tegelijk uitgebroed worden, het keersysteem keert continu wat erg goed is voor de ontwikkeling van het embryo in het ei.

- Een analoge elektronische band thermostaat van zeer hoge kwaliteit zorgt ervoor dat de temperatuur gemakkelijk en precies geregeld wordt.


- Temperatuur kan gemeten worden m.b.v. de Farenheit precieze thermometer

- Luchtvochtigheid kan worden gemeten m.b.v. een hygrometer, deze wordt niet standaard meegeleverd maar kan bij besteld worden voor 8,50

- Deze broedmachine is minder geschikt om in een ruimte met veel temperatuur schommelingen te gebruiken, je behaald de beste resultaten als deze broedmachine in een ruimte staat waar de temperatuur tussen de 17 en 25 graden C. is.


Technische details Fiem MG50ECO broedmachine:

1 jaar GARANTIE

Capaciteit van de Cosmo broedmachine

  • Kip 54-60
  • Fazant 60
  • Eend 54-60
  • Kwartel 90
  • Kalkoen 40
  • Gans 25

  Aanvullende producten:

  Je kunt je broedmachine uitbreiden met de volgende producten, om combinatie met deze broedmachine zijn ze extra voordelig geprijsd:

  schouwlampSchouwlamp:

  Met een schouwlamp kun je op de 5de dag kijken of je eieren bevrucht zijn, op de foto onderaan deze pagina zie je hoe dat er ongeveer uit ziet. Je kunt een al een schouwlamp toevoegen aan je bestelling va 9,95. We hebben de schouwlampen in 3 modellen.

  De schouwpen voor 9,95, met deze pen kun je licht gekleurde eieren prima schouwen, donkere eieren of eieren van dieren met een hardere schaal kunnen met deze pen mindergoed geschouwd worden. Deze pen werkt op batterijen (meegeleverd)

  De superflash schouwlamp 13,95, met deze schouwlamp kun je je alle eieren schouwen, de schouwlamp werkt met een soort fietslampje en geeft heel fel licht. Deze lamp werkt op netstroom

  De Powerlux schouwlamp 24,95, met deze schouwlamp kun je je alle eieren schouwen, de schouwlamp werkt met een lamp en geeft heel fel licht. Deze lamp werkt op netstroom en ook op batterijen die met de meegeleverde adapter kunnen worden opgeladen.

  warmteplaat met kap

  Warmteplaat:

  Een warmteplaat kun je zien als een soort kunstmoeder, de kuikens kunnen er net als bij een kloek onder zitten, met hun rugjes tegen de warme plaat. De warmteplaat heeft als grote voordeel ten opzichte van de warmte lamp, dat de kuikens sneller afharden omdat ze sneller in de veren zitten. Hierdoor krijgen ze minder last van ziektes!

  De eerste ronde al terugverdiend

  Geen hoge energie rekening, zo verbruikt de warmteplaat 25x25 cm bijvoorbeeld maar 15watt per uur. Als de warmte plaat een week lang aan laat staan, kost dat ongeveer 65 cent. Een warmte lamp verbruikt 150watt per uur. Dit houdt in dat een warmteplaat bij een gebruik van een 5 weken al is terugverdiend, terwijl we dan geen rekening is houden met de kosten van vervangende warmtelampen.

  Afdekkap bij de warmteplaat

  Als kuikens groter worden lopen ze wel eens over de warmteplaat heen en bevuilen ze de warmteplaat met mest en stof. Dit is niet hygiënisch en geeft een blijvende nare lucht af op de warmteplaat waardoor het niet prettig is om de plaat in huis te gebruiken. Dat is natuurlijk zonde, daarom heeft Olba, de fabrikant van deze platen, een nieuw product ontwikkeld:

  De kap voor warmteplaten:

  Met deze kap zijn vieze, geurende warmteplaten verleden tijd, de kuikens kunnen niet op het gladde oppervlak klimmen omdat ze eraf glijden en de plaat

  schoon blijft en er hangen geen nare luchtjes omheen. Het eventuele stof op de kap mag er met zeepsop af gewassen worden.

  De voordelen van de kap voor warmteplaten:

  • Geen uitwerpselen meer op de warmteplaat
  • Geen nare luchtjes op de warmteplaat
  • Ideaal voor schone omgeving
  • Houd de warmteplaat schoon en fris  Let op!

  Een broedmachine is een hulpmiddel om eieren mee uit te broeden, de kuikens die hier uitkomen hebben ruimte, voeding en verzorging nodig. Het is heel belangrijk om je dit te realiseren, voor je begint met broeden.

  Het welzijn van de kuikens is belangrijk, overweeg daarom, voor je begint met broeden, goed of je voor de kuikens kunt zorgen. Het is geen speelgoed, maar dieren waar goed voor gezorgd dient te worden.

  Vragen?

  Heb je nog niet veel ervaring met broeden en weet je daarom niet precies waar je op moet letten? Wij hebben een handig stappen plan geschreven waarin elke stap duidelijk wordt uitgelegd. En ben je aan het broeden en heb je een vraag? Dan mag je ons altijd bellen, zelfs in het weekeinde. We helpen je graag!

  Garantie

  Kleinveeservice garantie


  En is deze broedmachine toch niet helemaal wat je ervan had verwacht? Geen probleem! Wij hanteren een 14 dagen niet goed, geld terug garantie. Zonder vragen, zonder gezeur! Als je de broedmachine ongebruikt en onbeschadigd in de orginele verpakking naar ons terug stuurt krijg je het volledige order bedrag van ons terug. Alleen de kosten voor het retour zenden van zijn voor je eigen rekening.

  ...