Beoordelingen:

 
 

1150 beoordelingen

“ De goedkoopste en super snel”.
Bekijk alle beoordelingen »

Budget broedmachine 12 eieren

Voordelige broedmachine, van alle gemakken voorzien.

NU met gratis schouwlamp, kuikenvoerbak, drinkbak, vul fles en vernevelaar!


Adviesprijs: 114,00
Onze prijs: 85,00
(incl btw) U bespaart: €29,00 (25%)
BROB12
Op Voorraad
+
Aan vergelijking toevoegen
Of gebruik
 • Eigenschappen

De budget broedmachine voor 12 eieren of 48 kwartel eieren, een goedkope broedmachine met veel mogelijkheden.

Deze broedmachines zijn, anders dan onze andere broedmachines, afkomstig uit China. Ze zijn heel nauwkeurig en worden geproduceerd in een fabriek waar ze eigenlijk gespecialiseerd zijn in ziekenhuis apparatuur zoals couveuses en laboratorium klimaatkasten. Dit zie je terug in de nauwkeurigheid van de broedmachine. De materialen die gebruikt zijn, zijn wel wat minder degelijk dan bij onze andere broedmachines, maar dat is dan ook duidelijk terug te zien in de prijs.

We hebben de machines natuurlijk ook zelf getest en wij vonden ze heel prettig in gebruik, ze zijn voorzien van een digitale temperatuur en vocht aflezing. Daarnaast hebben deze machines een keersysteem dat de eieren elke 2 uur automatisch keert en ruimte heeft voor 15 eieren. Het keerrooster loopt spits uit waardoor het geschikt is voor verschillende ei soorten zoals kwartel, kip en eenden eieren.

In de bodem van de machine zijn uitsparingen gemaakt voor water. Er zijn grote en kleine uitsparingen waardoor je de luchtvochtigheid goed kunt sturen. Wij vonden de bakjes wel laag, dat heeft als nadeel dat het vocht elke 2-3 dagen bijgevuld moet worden. Omdat het lastig is om steeds alle eieren uit de machine te halen als je het vocht bij moet vullen, leveren we gratis een vul-flesje mee. Hiermee kun je heel eenvoudig het water in de broedmachine bijvullen.

De laatste 3 dagen mogen de eieren uit het keersysteem, je haalt het keersysteem dan uit de broedmachine en dan leg je de eieren op het uitkomstrooster, dat is fijner voor de kuikens. Boven in de broedmachine zitten de voeler, de ventilator en het verwarmingselement. De kunststof ventilator verdeeld de warmte door de broedmachine.

Bij deze broedmachine kun je de temperatuur en de luchtvochtigheid aflezen op het display bovenop de broedmachine

Deze broedmachine wordt nu geleverd met:

 • Gratis schouwlamp
 • Keerrooster voor 12 kippeneieren/ 48 kwarteleieren / 12 eendeneieren 12 fazanteneieren
 • Digitaal display voor temperatuur en luchtvochtigheid
 • Duidelijke Nederlandstalige uitleg over het uitbroeden van de eieren
 • Gratis schouwlamp, met deze led-schouwlamp kun je vanaf dag 5 eenvoudig zien of de eieren bevrucht zijn en hoever ze ontwikkeld zijn
 • Gratis kuikenvoerbak
 • Gratis kuiken drinkbak
 • Gratis vulfles voor het water, zo kun je het vocht in de broedmachine aanvullen zonder dat je de eieren eruit hoeft te halen
 • Gratis vernevelaar, deze wordt voornamelijk gebruikt bij watervogels en eieren met een harde schaal.

GRATIS EXTRA'S BIJ JE BROEDMACHINE:

Als de kuikens geboren zijn hebben ze naast voer en water ook nog 7 weken warmte nodig, wij adviseren onze klanten om hiervoor een warmteplaat te gebruiken,hier lees je waarom en hoe een warmteplaat werkt

Wat is het verschil tussen de Budget broedmachine voor 12 en de Budget broedmachine voor 15 eieren.

In ons assortiment vind je ook de Budget Broedmachine voor 15 eieren, de Budget 15 broedmachine is bijna identiek aan deze budget 12 broedmachine, het verschil zit hem in het keersysteem. Bij deze broedmachine voor 12 eieren is ruimte voor 48 kwartel of 12 kippen/ eendeneieren. In de broedmachine voor 15 eieren is maar 1 soort uitsparing gemaakt. Daardoor kunnen er net iets meer kippen eieren in, maar kun je kwarteleieren tegelijk uitbroeden. De kwaliteit, de gratis extra's en de garantie zijn bij beide machines gelijk.

Dus ben je van plan om zowel kippen als kwarteleieren uit te uit te broeden, dan is dit de ze budget broedmachine voor 12 eieren de beste keuze, de kleine kwartel eieren liggen er steviger in en je kunt ook veel meer kwartel eieren kwijt. Ga je bijna alleen kippen eieren uitbroeden, dan kun je beter kiezen voor de budget 15 broedmachine, daar passen net wat meer kippen eieren in.

Aanvullende producten:

Je kunt je broedmachine uitbreiden met de volgende producten, om combinatie met deze broedmachine zijn ze extra voordelig geprijsd:

Schouwlamp:

Met een schouwlamp kun je op de 5de dag kijken of je eieren bevrucht zijn, op de foto onderaan deze pagina zie je hoe dat er ongeveer uit ziet. Bij deze broedmachine wordt de schouwlamp gratis mee geleverd!


warmteplaat met kap

Warmteplaat:

Een warmteplaat kun je zien als een soort kunstmoeder, de kuikens kunnen er net als bij een kloek onder zitten, met hun rugjes tegen de warme plaat. De warmteplaat heeft als grote voordeel ten opzichte van de warmte lamp, dat de kuikens sneller afharden omdat ze sneller in de veren zitten. Hierdoor krijgen ze minder last van ziektes!

De eerste ronde al terugverdiend

Geen hoge energie rekening, zo verbruikt de warmteplaat 25x25 cm bijvoorbeeld maar 15watt per uur. Als de warmte plaat een week lang aan laat staan, kost dat ongeveer 65 cent. Een warmte lamp verbruikt 150watt per uur. Dit houdt in dat een warmteplaat bij een gebruik van een 5 weken al is terugverdiend, terwijl we dan geen rekening is houden met de kosten van vervangende warmtelampen.

Afdekkap bij de warmteplaat

Als kuikens groter worden lopen ze wel eens over de warmteplaat heen en bevuilen ze de warmteplaat met mest en stof. Dit is niet hygiënisch en geeft een blijvende nare lucht af op de warmteplaat waardoor het niet prettig is om de plaat in huis te gebruiken. Dat is natuurlijk zonde, daarom heeft Olba, de fabrikant van deze platen, een nieuw product ontwikkeld:

De kap voor warmteplaten:

Met deze kap zijn vieze, geurende warmteplaten verleden tijd, de kuikens kunnen niet op het gladde oppervlak klimmen omdat ze eraf glijden en de plaat

schoon blijft en er hangen geen nare luchtjes omheen. Het eventuele stof op de kap mag er met zeepsop af gewassen worden.

De voordelen van de kap voor warmteplaten:

 • Geen uitwerpselen meer op de warmteplaat
 • Geen nare luchtjes op de warmteplaat
 • Ideaal voor schone omgeving
 • Houd de warmteplaat schoon en fris


Let op!

Een broedmachine is een hulpmiddel om eieren mee uit te broeden, de kuikens die hier uitkomen hebben ruimte, voeding en verzorging nodig. Het is heel belangrijk om je dit te realiseren, voor je begint met broeden.

Het welzijn van de kuikens is belangrijk, overweeg daarom, voor je begint met broeden, goed of je voor de kuikens kunt zorgen. Het is geen speelgoed, maar dieren waar goed voor gezorgd dient te worden.

Vragen?

Heb je nog niet veel ervaring met broeden en weet je daarom niet precies waar je op moet letten? Wij hebben een handig stappen plan geschreven waarin elke stap duidelijk wordt uitgelegd. En ben je aan het broeden en heb je een vraag? Dan mag je ons altijd bellen, zelfs in het weekeinde. We helpen je graag!

Garantie

Elke broedmachine wordt voor verzending gekalibreerd en perfect afgesteld. Kleinveeservice garantie

Elke broedmachine wordt voor verzending gekalibreerd en perfect afgesteld. Zo zorgen we er voor dat iedereen met onze machines gezonde kuikens kan uitbroeden:)

En is deze broedmachine toch niet helemaal wat je ervan had verwacht? Geen probleem! Wij hanteren een 14 dagen niet goed, geld terug garantie. In deze periode kunt u de ongebruikte en onbeschadigde producten naar ons terug sturen. Zonder vragen, zonder gezeur! Je krijgt het volledige order bedrag van ons terug. Alleen de kosten voor het retour zenden van zijn voor je eigen rekening.
Hieronder vind je een video waarin we uitleggen hoe je de luchtvochtigheid in de Budget broedmachines het beste kunt regelen:

...