Beoordelingen:

 
 

1201 beoordelingen

“ De goedkoopste en super snel”.
Bekijk alle beoordelingen »

Kunststof kippenhok Cosy Coop in de kleur groen - met ren

Letop: Beperkt leverbaar

Adviesprijs: 325,00
Onze prijs: 269,00
(incl btw) U bespaart: €56,00 (17%)
KHCOSY
Op Voorraad
+
Aan vergelijking toevoegen
Of gebruik

Kunststof kippenhok Cosy Coop

Waarom de Cosy Coop zoveel fijner is voor je kippen

Bloedluis en een kunststof kippenhok

Als je al kippen hebt ken je het gevoel misschien wel, je opent het hok en gaat naar binnen of je steekt je arm erin en je voelt ineens overal kleine beestjes... Dat zijn de bloedluizen die zicht uit de naden en kieren van een traditioneel houten kippenhok op je laten vallen. Overdag houden ze zich schuil in de naden en kieren van het kippenhok en als de kippen op stok gaan, laten ze zich vallen op de kip en zuigen ze zich vol met het bloed van de kip. Dit is heel erg naar voor de kippen, als je niets doet om je kippen te helpen kan het uiteindelijk zelfs levend bedreigend zijn voor je dieren. De kip wordt dan letterlijk leeg gezogen.

Natuurlijk zijn er allerlei, goedwerkende, middelen in de handel waarmee je de bloedluis kunt bestrijden, Homeshield en bloedluis liquid zijn hier een goed voorbeeld van.

Kippenhok Cosy Coop gemaakt van kunststof


Voorkomen is beter dan genezen, daarom zijn we opzoek gegaan naar een kippenhok dat bloedluis onvriendelijk is. In het Cosy Coop kippenhok hebben de bloedluizen geen naden en kieren waar ze zich overdag schuil kunnen houden. En mochten er, ondanks deze bloedluis onvriendelijk omstandigheden toch bloedluizen in komen, dan kun je dit kippenhok heel gemakkelijk schoonspuiten omdat het is gemaakt van 100% UV bestendigd kunststof. Dit zorgt ervoor dat het hok niet verkleurd of poreus wordt door de zon.

Stinkende bodem

Als je begint met kippen houden en je hebt net een nieuw hok, dan ziet het er prachtig uit, maar na een paar weken wordt de bodem hard doordat de mest van de kippen in de grond trekt, hier komen vliegen op af en in de zomer kan het ook heel sterk ruiken. Je kunt dit verhelpen door de bodem regelmatig om te scheppen zodat er weer verse grond bovenop ligt. Bij veel hokken met een kleinere ren is dit een lastig klusje, je moet dan met je arm door het deurtje van de ren naar binnen, om vervolgens met een klein schepje de bodem om te scheppen. Met de Cosy Coop gaat dit veel makkelijker

De Cosy coop kun je heel makkelijk verplaatsen, door het einde van de ren op te tillen en een paar stappen opzij te zetten, is de bodem vrij en kun je de grond onder de ren makkelijk omscheppen. Daarna kun je de ren weer terug zetten of je kunt ervoor kiezen om de ren te verplaatsen.

Het is voor een kip het beste als je het hok/ de ren regelmatig verplaatst. De verse grond is goed voor de kippen, ze kunnen er fijn in rond scharrelen en de kippen krijgen zo steeds een verse bodem waaruit ze steentjes, wormen en insecten kunnen scharrelen. Dit is heel gezond, en de kippen vinden het ook nog eens heel lekker. De Cosy Coop kun je gemakkelijk verplaatsen. Als je alleen bent kun je de Cosy Coop verplaatsen door het ren gedeelte een klein stukje op te pakken en het geheel te verslepen naar een nieuwe plek. Als je met 2 personen bent kun je het nacht hok en de ren optillen aan de ingegoten hendels.

kunststof kippenhok cosy coopVeiligheid van de kippen

In ons land komen steeds meer wilde dieren voor, waar we 15 jaar geleden maar zelden een roofvogel zagen en vossen alleen in sprookjes voorkwamen, zien we deze dieren nu in overvloed. Marters, vossen en roofvogels kunnen een groot gevaar vormen voor je kippen. Het is belangrijk dat we ze hier goed tegen beschermen. De kippen in dit kippenhok zijn, zowel in het kunststof binnenhok als in de ren, goed beschermd tegen roofdieren. De zijkanten van de ren lopen nog verder door, plat op de bodem, zodat er zeker geen kieren kunnen ontstaan. Als je de kippen 's nachts extra wilt beschermen, kun je de deur van het binnenhok zelfs ook nog dicht doen. Dit kan heel eenvoudig, van buitenaf. Dit zorgt er vaak ook voor dat de kippen in de ochtend wat stiller zijn en dat vinden sommige buren dan weer fijn;)


De Cosy Coop is het perfecte kippenhok voor mensen die beginnen met kippen houden en een paar gezellige kippen in de tuin willen. Het wordt vaak gebruikt voor jonge gezinnen die een paar kippen in de tuin willen houden als huisdier en ondertussen willen genieten van de lekkerste eitjes uit eigen tuin. Het kippenhok is zo ontworpen dat het:

 • weinig onderhoud nodig heeft
 • gemakkelijk te verplaatsen is, waardoor de kippen steeds een nieuw stukje gras kunnen bij houden
 • het kippenhok ziet er heel mooi uit
 • je kunt de eitjes gemakkelijk rapen

Als je kippen gaat houden is het heel belangrijk dat je de dieren gezond blijven. Met de Cosy Coop kun je hier heel eenvoudig voor zorgen. Het kippenhok is voorzien van een ruim nachthok, de grote deur aan de zijkant zorgt ervoor dat je de eitjes gemakkelijk kunt rapen en dat je het hok ook heel eenvoudig kunt schoonmaken. Aan het einde van de ren is ook een deur gemaakt, door deze deur te openen kun je de kippen vrij in je tuin laten lopen.


De montage van het het kunststof kippenhok Cosy Coop

Dit kunststof kippenhok is heel makkelijk en snel in elkaar te zetten. Als het nodig is kun je het hok ook heel eenvoudig demonteren.

Het pakket bestaat maar uit 4 onderdelen.

 • Het nachthok
 • 2 stukken ren
 • De voorkant van de ren

De binnenkant van het kunststof kippenhok

Het kippenhok is heel compleet, met vaste houten zitstok en een legnest dat in de bodem is verwerkt. Doordat er geen gaten en kieren zijn, is het heel makkelijk om de Cosy Coop schoon te houden en het helpt ook om bloedluis en andere insecten tegen te gaan.

De deur tussen het binnenhok en de ren is vanaf de buitenkant gemakkelijk te sluiten door een kabel aan te trekken en vast te zetten.

Water voor de kippen

Het is belangrijk om het water voor de kippen altijd buit in de ren te plaatsen. Dit voorkomt dat het binnen hok, door verdamping van het water klam en vochtig wordt. Het is belangrijk om het nachthok droog te houden, zo voorkom je dat de kippen last krijgen van ziektes en bacteriën. Wij adviseren bij dit kippenhok de drinktoren van 3 liter.


Afmeting van het kippenhok

 • De afmetingen van het binnenhok zijn: 86cm lang x 70cm breed x 67cm hoog
 • De ren is 180cm lang en 70cm breed

Dit kippenhok is, afhankelijk van het ras kippen, geschikt voor 2 tot 4 kippen.


wise feeder

Je kippen voeren in de Cosy Coop met de Wise Feeder

Je kunt ervoor kiezen om een bijpassende voersilo te bestellen bij je kunststof kippenhok. Hiermee kun je de kippen van buitenaf voeren. Deze voerbak, de Wise Feeder, heeft een voersilo waar 5 kg voer in past. Je kunt de Wise Feeder aan het gaas monteren door er een klein stukje uit te knippen. Doordat de voerbak hoger hangt kunnen de kippen niet met hun poten door het voer scharrelen en blijft het voor schoon.

De afmeting van de Wise Feeder is: 300mm x 140mm x 250mm
Handleiding (handleiding_cosy_coop.pdf, 153 Kb) [Download]

.

Why Choose Our Chicken Coop

The Cosy Coop is the perfect answer for any keeper – it’s a great starter coop for the beginner who wants to keep a few chickens in the garden and enjoy the experience. It’s especially good for young families who want to keep a few chickens as pets while enjoying the best eggs you’ve ever tasted!

The reason for this coop being ideal is the fact that the unique design provides a low maintenance, easy to move coop that is compact, attractive and user friendly.

Keeping your chickens in a good healthy condition is very important and the Cosy Coop takes very little effort to keep clean and insect free. The main coop section has a large side door that gives easy access to the interior, this lets you collect your eggs and clean the inside.

Assembling Your Coop

The Cosy Coop is delivered in an easy to assemble kit form that consists of four parts – the housing module, two sections of wire mesh and the end section, it is very easy to put together, taking only a short period of time to get it ready for your chickens, the coop and run can easily be dismantled should the need arise.

Water For Your Chickens

Always situate your hen’s water drinker outside in the run area as this prevents the bedding on the inside of the coop from getting damp and wet, you should always keep the inside of the coop dry as this prevents disease and bacteria.

Inside The Chicken Coop

The housing comes complete with a fixed wooden perch and a nest box that is moulded into the floor of the coop, the fact that there are no joints inside the housing module makes it easy to keep clean and helps to prevent any Red Mite infestations or any other insect problems.

Moving Your Coop

With any coop it is ideal to move onto fresh ground as often as possible, with the Cosy Coop it can be moved by one person just by lifting the run end and dragging it easily across the grass or by two people carrying it using the handle moulded into each end especially for this purpose.

Cleaning Your Chicken Coop

The Cosy Coop housing module has a drain hole in the base allowing you to wash out inside with a hose or pressure washer and easily allowing water to drain out, you can then let the base dry and add fresh bedding.

Our Quick Reference Guide to Healthy Happy Birds

 • Always put the water in the run not the housing even in winter.
 • Move the housing as often as possible to keep the ground fresh.
 • Keep the interior of the coop as dry and clean as possible.
 • Check constantly for any signs of Red Mite and deal with accordingly.
 • Examine the birds for any signs of problems/illness.
 • Collect the eggs daily to make sure they are fresh for eating.
 • Use dust free shavings inside the coop housing.
 • Do not leave food on the run floor as this can cause bacteria and bad smells.

..