Beoordelingen:

 
 

673 beoordelingen

“ De goedkoopste en super snel”.
Bekijk alle beoordelingen »

Wise feeder 5 kg

Save 18%
List price: 39,00
Onze prijs: 31,95
You save: €7,05 (18%)
VOE-WISE5
In stock
+
Add to comparison list
Or use

Wise feeder - de kippenvoerbak die voerverspilling voorkomt

Met de traditionele voerbakken, gaat er vaak veel voer verloren, kippen scharrelen van nature graag met hun poten door het voer, opzoek naar het lekkerste graantje. Dat is hun instinkt, niks mis mee als ze vrij rond lopen pieren en andere kleine insecten moeten zoeken, maar knap vervelend als ze zo door het voer heen gaan. De helft van het voer gaat verloren als het op de grond ligt, of trekt zelfs ongedierte aan die op hun beurt weer ziektes mee brengen. Het Engelse bedrijf BEC heeft hier met de Wisefeeder een oplossing voor gevonden.

Deze kippenvoerbak is speciaal ontworpen om voer te besparen, doordat de voerbak boven de grond hangt kunnen kippen er niet doorheen lopen, en al scharrelend opzoek gaan naar het lekkerste hapje. De smalle compartimenten in de voerbak zorgen ervoor dat ze ook niet met hun snavels op en neer kunnen wroeten in het voer. Zo blijft het eten netjes in de voerbak liggen en kun je wel tot 40% op je voerkosten besparen!

Buiten de kosten besparing is het ook nog eens gezond voor je kippen, het graan dat op de grond komt te liggen trekt namelijk veel ongedierte aan zoals muizen en ratten, die op hun beurt weer ziektes overbrengen op de kippen. Doordat er geen voer op de grond komt te liggen, wordt de kans op ongedierte veel kleiner.

De wisefeeder wordt standaard geleverd met een regenkap, deze kap zorgt ervoor dat er geen regen in de voerbak kan komen, en het houd ook de andere vogels, zoals eksters, mussen en kraaien weg van het voer.

wisefeeder in a cosy coop kippenhok


...