Beoordelingen:

 
 

2282 beoordelingen

“ De goedkoopste en super snel”.
Bekijk alle beoordelingen »

Broedmachine verwarming

Waarom is goede broedmachine verwarming belangrijk?

De temperatuur in de broedmachine kan het beste stabiel verwarmd worden tot 37,6 graden Celcius, hiervoor heb je een verwarming nodig, welke je kunt aansluiten op een thermostaat. Er zijn verschillende soorten broedmachine verwarmingsystemen. Vroeger werd er vooral veel gebruik gemaakt van lampen, tegenwoordig adviseren we verwarmingselementen of verwarmingskabels omdat deze minder snel kapot gaan en minder energie verbruiken omdat ze enkel warmte afgeven en geen licht. Daarnaast geven thermostaten met PID regeling vaak stroom pulsjes, stroom schokjes waardoor de temperatuur nog nauwkeuriger geregeld kan worden. Als dit bij lampen zou worden toegepast zou het licht in de broedmachine gaan knipperen, bij een siliconen verwarmingskabel, verwarmingsspiraal en bij een verwarmingselement speelt dit probleem niet. Bij de keuze van je broedmachine verwarming kun je letten op de volgende punten:

Materiaal verwarming broedmachine:

Veruit het meest gebruikte verwarmingssysteem in broedmachines is het element. De reden hiervoor is dat deze eigenlijk niet kapot kunnen gaan en gemakkelijk te monteren zijn. Een verwarmingsspiraal kan enkel gebruikt worden in combinatie met een ventilator, anders kan de verwarmingsspiraal te heet worden en doorbranden. Door de dunne draad kan het materiaal wel snel afkoelen en opwarmen waardoor je met een verwarmingsspiraal wel heel nauwkeurig kunt broeden. De laatste optie is de siliconen verwarmingskabel. Deze kabel wordt vaak gebruikt in kleinere broedmachines, het vermogen is maximaal 75 watt.

Vermogen:

Als je goede broedresultaten wilt, is het vermogen van de verwarming natuurlijk heel erg belangrijk, normaal gesproken wordt als richtlijn bij een enkelwandige broedmachine van 40cmx40cmx40cm een verwarmingssysteem van 100watt aangeraden. Als je een te zwaar verwarmingssysteem in je broedmachine plaatst, loop je de kans op te hoge temperatuur pieken. Het verwarmingssysteem en de broedmachine worden door het hoge vermogen snel warm, maar als de thermostaat uit gaat (omdat de gewenste temperatuur is bereikt) verwarmt het verwarmingssysteem door omdat de massa te groot is. Als je advies wilt bij je keuze, bel of mail ons dan gerust. 0497-844325 of info@kleinveeservice.nl