Beoordelingen:

 
 

2282 beoordelingen

“ De goedkoopste en super snel”.
Bekijk alle beoordelingen »

Ventilator broedmachine

Waarom is een ventilator in je broedmachine belangrijk

Als je zelf je broedmachine gaat bouwen is het verstandig om hier een ventilator bij te gebruiken, zo kun je de warmte gelijkmatig in de broedmachine verdelen. Er zijn verschillende soorten ventilatoren voor broedmachines verkrijgbaar.

Blazende of zuigende ventilator in de broedmachine:

Een zuigende ventilator gebruik je vaak in broedmachines waar fazanten- en watervogeleieren in uitgebroed worden. Dit wordt gedaan omdat de lucht dan niet rechtstreeks op de eieren geblazen wordt, het is wel een beetje minder makkelijk om een zuigende ventilator in je broedmachine te bouwen omdat je bij deze broedmachine ventilator ook een spouw (binnen en buiten wand met daartussen lucht) nodig hebt.

Bij het uitbroeden van kippen- en kwarteleieren kun je goed gebruik maken van een blazende ventilator in je broedmachine. Met een blazende ventilator is de luchtstroom in je broedmachine gemakkelijk te regelen en wordt de temperatuur gelijkmatig verdeeld wat een betere uitkomst als gevolg heeft.

Voor een optimaal uitkomstresultaat is het ook belangrijk dat er verse lucht in je broedmachine komt. Dit kan door middel van een luchtrozet.