Beoordelingen:

 
 

2282 beoordelingen

“ De goedkoopste en super snel”.
Bekijk alle beoordelingen »

Konijnenhok

Konijnenhok

Vind je favoriete Houten konijnenhok met een landelijke afwerking.

Konijnen zijn onderzoekende en actieve dieren die moeten kunnen springen, rennen, zich uitstrekken, graven en rechtop op hun achterpoten staan. Om dit te kunnen bieden aan je konijn zijn er eigenlijk 2 mogelijkheden die vaak toegepast worden.

1. Klein konijnenhok met ren:

Hieronder vind je een aantal konijnenhokken die klein en puur dienen als nachthok. Rondom dit hok maak je met gaas een ren, zodat de konijnen overdag buiten kunnen rennen en springen en 's nachts lekker binnen kunnen. Omdat konijnen graag graven is het aan te raden om het gaas minimaal 30 cm in te graven, het is daardoor wel heel belangrijk om gaas van een goede kwaliteit en met een minimale draaddikte van 1,45mm te gebruiken. Als je er de ruimte voor hebt is deze opstelling zeker aan te raden. De konijnen hebben alle ruimte om te spelen, de aanschaf prijs licht relatief laag en het ziet er heel gezellig uit.

2. Konijnenhok met ingebouwde ren:

Een hok of kooi moet altijd zo groot mogelijk zijn. Bij het uitkiezen van een konijnenhok is het goed om te bedenken dat uw konijn genoeg ruimte en mogelijkheden (binnen of buiten de kooi of hok) heeft om te doen wat het normaal ook zou doen. Konijnen kunnen binnen- of buitenshuis gehouden worden en moeten altijd een veilige leefomgeving hebben waar ze vrij kunnen rondrennen. Een plek waar het konijn kan rusten en zich veilig voelt is ook belangrijk. Als je kiest voor een konijnenhok met ingebouwde ren is het belangrijk om de konijnen ook regelmatig uit het hok te halen zodat ze voldoende beweging krijgen.