Beoordelingen:

 
 

2282 beoordelingen

“ De goedkoopste en super snel”.
Bekijk alle beoordelingen »

Thermostaat broedmachine

Thermostaat broedmachine

Met een thermostaat in de broedmachine wordt de temperatuur goed en nauwkeurig geregeld.

Er zijn bij ons 3 verschillende soorten broedmachine thermostaten verkrijgbaar:

Analoge broedmachine thermostaten:

Bij deze thermostaat stel je de broedtemperatuur in met met een draaiknop. De temperatuur in de broedmachine bepaal je in dit geval met een losse thermometer en is niet af te lezen van de thermostaat. Als je deze thermostaat gebruikt lees je dus de temperatuur af op de thermometer, wil je dat het wat warmer of kouder wordt in de broedmachine dan stel je de thermostaat bij door aan de draaiknop te draaien.

Let op: De analoge broedmachine thermostaten worden zonder thermometer geleverd.


Digitale broedmachine thermostaten

Bij digitale thermostaten wordt de temperatuur in de broedmachine gemeten met een voeler en weergegeven op het digitale schermpje. Je kunt de temperatuur aanpassen met 0,1 graden door op de plus of min toets te drukken. Deze thermostaten zijn heel gemakkelijk in gebruik en gemakkelijk aan te sluiten. Een gewone digitale thermostaat verwarmt de broedmachine tot de ingestelde temperatuur en stopt dan met het geven van stroom aan het verwarming systeem, dit kan als nadeel hebben dat de temperatuur een beetje schommelt doordat het verwarmingselement nog warm is en de broedmachine blijft verwarmen ook al is de thermostaat afgeslagen.

PID thermostaten (pulserend tot de juiste temperatuur komen)

De PID thermostaten zijn altijd digitaal en geven de gemeten temperatuur in de broedmachine weer in een digitaal schermpje. Het voordeel van een thermostaat met PID regeling is dat hij net voor dat de gewenste temperatuur is bereikt begint met het pulseren van de stroom waardoor het verwarmingselement al afkoelt, dus hoe dichter de machine bij de gewenste temperatuur is hoe minder stroom er naar het verwarmingselement gaat. Dit heeft als voordeel dat de temperatuur van de broedmachine heel constant is. LET OP! Deze thermostaat kan beter niet gebruikt worden in broedmachines die verwarmen met lampen omdat deze dan zouden gaan knipperen.

Algemene informatie over de broedmachine thermostaat

Bij het uitbroeden van kippen eieren stel je de temperatuur in op 100 graden Fahrenheit of 37,6 graden Celsius. Mocht u vragen hebben bij het maken van uw broedmachine of het kiezen van uw thermostaat aarzel dan niet om contact met ons op te nemen 0497-844325 of info@kleinveeservice.nl. We helpen je graag!