Beoordelingen:

 
 

2282 beoordelingen

“ De goedkoopste en super snel”.
Bekijk alle beoordelingen »

Digitale Thermostaat TS7000TS inbouwthermostaat voor broedmachine

TS7000TS Thermostaat, mooi om in te bouwen in uw broedmachine.
Onze prijs: 94,00
(incl btw)
TS7000TS
Op Voorraad
+

Nieuwste uitvoering PID regelaars met indicatie in Celsius of Fahrenheit!

Nu met verbeterde PT-100 voeler. Met heel veel functies zoals dubbel display en alarm uitgang. Wij adviseren u onderstaande informatie te lezen om een goed beeld te krijgen van deze thermostaat.

Wat maakt deze inbouwthermostaat voor broedmachines zo bijzonder?

Een gangbare digitale thermostaat werkt bijna altijd met een relais. Dit is dan een gewone aan-/uit thermostaat waarbij er een bepaalde tijd zit tussen aan- en uitgaan van de verwarming. Hierdoor ontstaan vaak temperatuurschommelingen. Door naverwarmen van de verwarming wordt dit probleem nog vergroot. Deze thermostaat heeft een zgn. proportionele regeling (PID-regeling). Als u de aangesloten thermostaat aanzet gaat de verwarming 100% aan totdat deze bijna de ingestelde temperatuur heeft bereikt. De thermostaat geeft vanaf dat moment stroomstootjes om precies de goede temperatuur te behouden. De instelling van deze stroomstootjes is handmatig te veranderen. Dit bestaat namelijk uit 3 onderdelen. Afgekort heet dit PID. P (Proportional band), I (Intergration time), D (Delaytime).

Door ons zijn deze waardes al ingesteld en in principe hoeft u dit niet te veranderen. Tevens heeft deze thermostaat een Auto Tune functie waarbij de zelfdenkende microprocessor automatisch de goede waardes gaat instellen. Veel PID regelaars hebben als schakeling een zgn. solid-state-relais. Deze zijn duur zijn en niet nodig voor een vermogen tot 400Watt. Deze thermostaat beschikt over een triac-schakeling en een solid state uitgang! De triac uitgang gebruikt u dan voor vermogen tot 400Watt. De solid state uitgang gebruikt u voor vermogens v.a. 400Watt en moet u gebruiken in combinatie met een solid state relais (SSR drive). De voeler van deze thermostaat bestaat uit een PT-100 met een snoer van maar liefst 150 cm. De sensor heeft een RVS behuizing zodat temperatuursveranderingen snel geregistreerd worden. Deze broedmachine thermostaat heeft 2 displays.

Een voor de ingestelde waarde (SV/groen) en een voor de af te lezen waarde (PV/rood). Het temperatuursbereik van deze thermostaat is tussen 0.0 en 50.0 graden Celcius (of 32-122 graden Fahrenheit). De instelling en aflezing zijn per 0.1 graad. Het instellen van de temperatuur kan eenvoudig door een paar seconden op de up- en down toetsen te drukken. Na een paar seconden wordt de ingestelde waarde automatisch opgeslagen in het geheugen. Voor het instellen van de overige mogelijkheden moet u enkele seconden op SET drukken. U komt dan in een programma waarbij u 25 onderdelen kunt instellen. Slechts een deel is noodzakelijk voor normaal gebruik. D

De belangrijkste onderdelen zijn.

 • 1. Alarm temperatuur instelling.
 • 2. Instelling Celsius of Fahrenheit.
 • 3. Calibratie.
 • 4. Auto Tune instelling (zelfprogrammering).
 • 5. Lock (pincode).
 • 6. P-instelling.
 • 7. I-instelling.
 • . D-instelling.
 • 9. Hysterese instelling.
 • 10. Min. temperatuur instelling (0C).
 • 11. Max. temperatuur instelling (50C).


Functie 1-5 kunt u via SET in beeld krijgen via pincode. Alle functies kunt u in beeld krijgen via functie 808.

Uniek is dat bij verandering van Celsius naar Fahrenheit of andersom alle instellingen (nr. 1, 9, 10 en 11) mee veranderen.

De PID instellingen (5, 6 en 7) zijn standaard ingesteld door ons. Het kan echter blijken dat in uw situatie de temperatuur niet voldoende stabiel is. U kunt dan gebruik maar van de Auto Tune functie waarbij de microprocessor zelf gaat uitzoeken wat de beste instelling is. Na instelling zal deze functie automatisch de PID instellingen veranderen. Het is altijd mogelijk om voor uw broedmachine of andere toepassing een optimale instelling te genereren. U kunt ook altijd weer de ingestelde gegevens weer handmatig terugzetten. Zorg wel dat u de ingestelde waardes noteert voordat u ze gaat veranderen (handmatig of via de Auto Tune functie. Deze thermostaat beschikt tevens over een (maximum) alarmcontact. Hierop kunt u een alarm op aansluiten waarbij het alarm gaat als de temperatuur hoger oploopt dan de ingestelde alarmtemperatuur.

 • Inbouwmaten 93x46 mm (maximale gatgrootte).
 • Buitenmaten display 96x48 mm.
 • Eenvoudig in te bouwen in panelen tot 10 mm of met langere boutjes (M3) tot zelfs 45mm!

Conclusie: Geweldige thermostaat voor in broedmachines maar ook voor andere nauwkeurige toepassingen, vergt wel enige technische kennis.

...