Beoordelingen:

 
 

673 beoordelingen

“ De goedkoopste en super snel”.
Bekijk alle beoordelingen »

Drinkfles kuikens

Save 34%

Met deze drinkfles help je je kuikens te beschermen tegen ziektes

List price: 6,00
Onze prijs: 3,95
(Including tax) You save: €2,05 (34%)
KUIFLS
In stock
+

Doodsoorzaak nr. 1 bij kuikens is Coccidiose, een ziekte die via de mest van dieren verspreid wordt. Het is bij het kiezen van een drinkbak voor de kuikens belangrijk dat het drinkwater beschermd blijft tegen parasieten en bacteriën. Als je werkt met een schaaltje of bakje water, kunnen de kuikens daar in gaan staan en op die manier kan het water vies worden.

Met deze drinkflessen help je de verspreiding van ziektes zoals Coccidiose voorkomen.

Andere voordelen van deze drinkfles zijn:

  • Gemakkelijk schoon te maken
  • Gemakkelijk te vullen door de handige klapdeksel
  • Volledig demontabel
  • Super scherp geprijsd
  • Als je hem op een warmteplaat zet hangt de drinknippel altijd op de juiste hoogte voor de kuikens

Extra info over Coccidiose:

De ziekte Coccidiose wordt veroorzaakt door de parasiet Eimeria, deze parasiet kan goed tegen omgevingsinvloeden. Oöcysten (waar de parasiet in leeft) kunnen na weken (in de mest) of maanden (in aarde) nog steeds infectieus zijn.

Vrijwel alle kippen maken een vorm van coccidiose door. De meeste kippen komen op jonge leeftijd met verschillende coccidiose soorten in aanraking en zijn daarna voor deze soort de rest van hun leven beschermd. Als een fokker vrij is van een bepaalde Eimeria soort, dan is het mogelijk dat de kippen na overplaatsen naar een andere fokker alsnog de coccidiose infectie van deze soort doormaken. Ook bij een sterke vermindering van de weerstand kan coccidiose weer de kop op steken.

...