Beoordelingen:

 
 

2282 beoordelingen

“ De goedkoopste en super snel”.
Bekijk alle beoordelingen »

Duivenhok Infraroodverwarming

Infraroodverwarming, voor gezonde, gelukkige en sterke duiven!

Adviesprijs: 194,00
Onze prijs: 115,00
(incl btw) U bespaart: €79,00 (41%)
Kies ongeveer 65 Watt per m2 vloer oppervlakte
DUIFIR
Op Voorraad
+
Onze kwantumkortingen:
Aantal 5+
Prijs 100,00
Waarom infraroodverwarming in uw duivenhok voor gezonde duiven zorgt.

De KleinveeService infrarood panelen bootsen de warmte van de zon perfect na, waardoor de duiven zich prettiger voelen en gezonder zijn. De hebben minder snel last van de luchtwegen en zijn daardoor ook sterker en minder gevoelig voor virussen. Gezonde duiven vliegen beter en halen meer prijzen.

Om je duivenhok te ontvochtigen is infrarood verwarming de ideale oplossing. Middels de infrarood panelen kun je je duivenhok verwarmen en ontvochtigen, zonder luchtcirculatie en dus zonder stof en bacterie verplaatsing. Daardoor zullen de duiven minder stof en bacteriën in de luchtwegen krijgen.

Voordelen van de KleinveeService infrarood panelen :

- De duiven zijn sneller in vorm voor de vlucht.
- Ze herstellen sneller als ze terugkomen van een vlucht.
- Dankzij een betere doorbloeding presteren ze beter tijdens de vlucht
- Verbetering van de bevruchting cyclus
- Een perfecte beheersing van de luchtvochtigheid in het hok

Als duivenmelkers de hokken verwarmen met infrarood panelen hebben niet zelden een bevruchtingsgraad van 100% tijdens het winterseizoen, ook de oudere duiven weten de infraroodwarmte te waarderen. Oude dieren hebben in de winter vaak last van pijnlijke spieren en gewrichten. De aangename straling van de infraroodpanelen verwarmt de dieren tot diep in de spieren, net zoals de warme stralen van de zon. Dit zorgt ervoor dat de oudere duiven zich goed en comfortabel voelen, met het logische gevolg van dien..


Voordelen van infrarood panelen op een rijtje:

 • Betere vlucht resultaten door het verbeteren van de algemene doorbloeding
 • Duiven zijn veel sneller terug in vorm voor de volgende vlucht
 • Verbetering van de bevruchting, zelfs in de winter
 • Snel herstel na vermoeiende en lange vluchten
 • Betere vliegprestaties dankzij een verbeterde doorbloeding
 • Controle over de luchtvochtigheid in het dierenverblijf
 • Een aanzienlijk verminderde verspreiding van stof, virussen, bacteriën
 • Verminderd verbruik van antibiotica door natuurlijk herstel
 • Paarden die aan wedstrijden mee doen, zullen beter presteren en sneller herstellen
 • Deze Venix infrarood panelen hebben een toplaag waar kleine kristalletjes in verwerkt zijn voor een betere verspreiding van de stralen

waarvoor infraroodpanelen werken

Waar voor worden infrarood panelen gebruikt:

Het infrarood paneel kun je gebruiken voor verschillende toepassingen:

 • Vorstvrij houden van dierenverblijven
 • Het verwarmen van hokken voor gevoelige diersoorten
 • Voor een snel herstel na wedstrijd of vlucht bij bijvoorbeeld paarden en postduiven (waardoor minder antibiotica nodig is)
 • Een perfecte beheersing van de luchtvochtigheid voor een aangenaam klimaat in het dierenverblijf
 • Verbetering van de bevruchting cyclus bij pluimvee en vogels
 • Om (automatische) drinksystemen vorstvrij te houden


  Waarom zou je kiezen voor een infraroodpaneel en niet voor traditionele verwarming?

  • Het infrarood paneel wordt niet warmer dan 80 graden waardoor de dieren zich niet kunnen branden,
  • Doordat het infraroodpaneel stralingswarmte geeft en niet de lucht maar de objecten verwarmt, verbruik je veel minder energie.
  • Infrarood panelen zijn vele malen gezonder voor je dieren dan traditionele verwarming, door de infraroodstralen wordt de doorbloeding van de dieren beter en zijn uw dieren sterker en gezonder.
  • Met deze manier van verwarmen verplaats je geen lucht, en dus ook geen stof, bacteriën en virussen. Hierdoor wordt de kans op luchtweg infecties gigantisch verkleind.
  • Het warmte paneel heeft een wit ruw oppervlak waarin kristallen verwerkt zijn voor een betere verdeling van de warmte.

  Energie verbruik van infrarood panelen:

  Doordat de infrarood panelen niet de luchtmassa maar enkel de objecten opwarmt (de zitstok, de wanden, de vloer en natuurlijk de dieren) kun je met een vermogen van 50 watt per m2 een ruimte verwarmen. Als het hok zelf is opgewarmd, zal deze op zijn beurt de lucht in het hok opwarmen tot een homogene warmte. Daarnaast ervaren je dieren een directe opwarming omdat het paneel stralingswarmte afgeeft.

  De panelen zijn er in 3 verschillende maten, naast de foto kunt u uw keuze ingeven:

  • 100 Watt voor 2,0 m2 afmeting: 50x32x3cm
  • 330 Watt voor 6,5 m2 afmeting: 125x32x3cm
  • 400 Watt voor 8,0 m2 afmeting: 150x32x3cm

  De panelen verbruiken niet constant het hele vermogen, ze verwarmen totdat de gewenste temperatuur is bereikt en houden deze dan constant. Het is mogelijk om meerdere panelen op 1 thermostaat aan te sluiten.

  De plaat wordt ongeveer 80-85 graden.

  Energie besparen door het gebruik van een thermostaat

  Wij adviseren de volgende temperatuur en vochtregelaars in combinatie met de infraroodpanelen om energie te besparen (de panelen slaan af als de gewenste temperatuur of luchtvochtigheid is bereikt waardoor je minder energie verbruikt)

  Mechanische thermostaat 17,50 - Op deze thermostaat kun je de gewenste temperatuur instellen. Het is een mechanische thermostaat en daardoor niet super nauwkeurig. De temperatuur kan 2 graden naar beneden en naar boven afwijken

  Digitale temperatuur regelaar 39,95 - Deze thermostaat sluit je eenvoudig aan door hem in het stopcontact te steken en de stekker van het infrarood paneel in de thermostaat te steken. De thermostaat werkt heel nauwkeurig. Je kunt deze thermostaat per 0,5 graden nauwkeurig instellen en hij kan tot 16A schakelen.

  Temperatuur en vochtregelaar 159,00 - Met deze thermostaat / hygrostaat kun je eenvoudig de temperatuur en de luchtvochtigheid in je dierenverblijf regelen.

  Temperatuur en vochtregelaar met verlengde voeler €169,00 - Met deze thermostaat / hygrostaat kun je eenvoudig de temperatuur en de luchtvochtigheid in je dierenverblijf regelen. Het is precies dezelfde regelaar als in de meest rechtse foto, maar dan met een electronische verlengde voeler. Zo kun je de temperatuur en luchtvochtigheid tot 2 meter afstand van de thermostaat meten.


  Garantie

  Kleinveeservice garantie

  Zijn deze infrarood panelen toch niet helemaal wat je ervan had verwacht? Geen probleem! Wij hanteren een 14 dagen niet goed, geld terug garantie. Zonder vragen, zonder gezeur! Je krijgt het volledige order bedrag van ons terug. Alleen de kosten voor het retour zenden van zijn voor je eigen rekening.  Wat klanten van de infraroodpanelen vinden:

  Junes van Vleuten - Geiten, kippen en konijnen

  "Ik gebruik deze panelen in het hok van mijn geiten, voor ik ze kocht was ik wel huiverig voor de energie kosten, maar dat was helemaal niet nodig. We hebben de eerste maand gewerkt met zo'n metertje van de Lidle (waar je mee kunt meten hoeveel stroom ze gebruiken) zo wisten we precies hoeveel het kost om de panelen aan te hebben. De eerste 2 weken lag het verbruik hoog, maar daarna merkte we dat het klimaat in het geitenhok veranderde. De muren en de vloer voelde warmer en droger aan en we zagen dat het stroom verbruik heel erg daalde.

  In de eerste 2 weken verbruikte 1 plaat gemiddeld 80watt per uur, maar na 2 weken begon dit te dalen en nu zitten we op 50 a 60 watt per uur. Dat is ongeveer net zoveel als een gewone lamp en dat heb ik er zeker voor over.

  Ik merk aan de dieren dat ze veel levendiger zijn, onze oudste geit heeft last van reuma en was andere jaren in de winter futloos je kon zien dat ze veel pijn had. Nu zien we nog steeds wel dat ze graag binnen is, lekker onder de straling, maar ze ziet er veel beter uit en als het een mooie dag is gaat ze ook naar buiten met de andere geiten. Natuurlijk is het voor ons zelf nu ook veel fijner om in de hok te zijn, als je met je ogen dicht onder de plaat staat voel je de warmte door je jas heen. Echt zalig.

  Voor alle mensen die veel om dieren geven, ik kan het echt aanraden."

  Technische details

  Wattage


  100 / 330 / 400 /
  SysteemLange golf infraroodverwarming
  Maten50x32x3 cm/ 125x32x3 / 150x32x3
  Gewicht1,8 tot 9 kg
  ElementCarbon
  Beschermingsgraad1 IP 44
  KeuringenTUV / CE
  Voeding230 volt 50hz Kabel drie aderig en 1 meter lang
  Verkrijgbare kleurenWit
  Capaciteit60 watt per m²
  BevestigingMuur of Plafond
  Garantie5 jaar
  Specifieke eigenschappen
  Het paneel is voorzien van een thermische zekering

  Alle infraroodpanelen worden geleverd zonder stekker en met ophangbeugel voor muur en plafond.


  Installatie van de infraroodpanelen

  Omdat veel mensen alvast voorbereidingen treffen voor de infraroodpanelen, vind je hieronder alvast de belangrijkste informatie over de montage:

  • Geschikt om te monteren op wanden die maximaal 3 meter uit elkaar staan. (de straling moet binnen 3 meter reflecteren)
  • Geschikt om te monteren op plafond van maximaal 3 meter hoogte (de straling moet binnen 3 meter reflecteren)
  • De temperatuur kan eenvoudig worden geregeld met een thermostaat, wij adviseren om een van bovenstaande thermostaten te gebruiken en de voeler op 150 tot 180cm hoog te hangen
  • De afstand voor ontvlambare producten is 10cm aan de voor, boven en zijkant


  Vragen over de infraroodpanelen?

  Heb je vragen over de infraroodpanelen tijdens het bestellen of tijdens de montage? Bel of mail ons gerust we helpen je graag, ook 's avonds en in het weekeinde.


  Geen berichten gevonden

  Schrijf een beoordeling

  ...