Beoordelingen:

 
 

2282 beoordelingen

“ De goedkoopste en super snel”.
Bekijk alle beoordelingen »

Infraroodpaneel voor dieren

"Door deze panelen zijn de kosten van de medicijnen enorm gedaald, de duiven zijn veel sterker en herstellen sneller"

Adviesprijs: 194,00
Onze prijs: 115,00
(incl btw) U bespaart: €79,00 (41%)
Selecteer hierboven het infraroodpaneel dat het beste bij uw situatie past.
INFRAD
Op Voorraad
+

Infrarood paneel

Het beloofd een strenge winter te worden. Veel oude en zwakke dieren en dieren die topprestaties moeten leveren, worden in deze periode ziek of krijgen extra veel last van stijve en pijnlijke spieren. Met een infraroodpaneel help je je dieren.

Hieronder lees je hoe het infraroodpaneel werkt:


In het najaar en de winter zijn veel dierenverblijven koud en vochtig. Niet echt prettig voor de dieren, ze worden snel ziek, hebben pijnlijke spieren en vogels leggen minder bevruchte eieren. Met name de hoge luchtvochtigheid zorgt ervoor dat dieren snel infecties oplopen en last krijgen van stijve en pijnlijke spieren. Om er voor te zorgen dat je dieren geen "kippenvel" krijgen deze winter, kun je een infraroodpaneel gebruiken.

Misschien ken je het gevoel dat je in de winter in de zon loopt, de lucht is koud en toch voelt het lekker warm door de stralen van de zon. Infrarood panelen stralen deze warmte ook uit. Ze verwarmen niet de lucht, maar met de stralingswarmte verwarmen en drogen ze de objecten zoals de vloer, de muren en de dieren. Deze objecten verwarmen vervolgens de lucht in je dierenverblijf, zonder luchtcirculatie en dus zonder stof- en bacterienverplaatsing.

Zo komt er minder stof vrij en worden er aanzienlijk minder virussen en bacteriën door de lucht verspreid. Het infectiegevaar ( vooral van de luchtwegen!) daalt drastisch en wordt hierdoor geminimaliseerd!


Infraroodpaneel aanbieding

De infraroodpanelen zijn tijdelijk in prijs verlaagd! Van 194,00 naar 115,00! en ze worden gratis thuis bezorgd.


Infrarood paneel verhoogd het comfort en verbetert de bevruchting

In de winter is infrarood stralingswarmte, samen met een lichtbron, de perfecte manier om de zon na te bootsen. Hierdoor voelen je dieren zich aangenaam in hun vertrouwde omgeving. Ze zullen de weldadige effecten van het infrarood paneel weten te waarderen en gezonder en gelukkiger zijn. Dit kun je bijvoorbeeld merken door het gelijkmatig leggen van eieren en het bevorderen van de bevruchting. Door het gebruik van de infrarood warmtepanelen hebben sommige liefhebbers zelfs een bevruchtingsgraad van 90% in het winterseizoen!

Niet meer met ijskoude handen het bevroren drinkwater verversen

Een groot bijkomend voordeel is dat uw drinkwatersysteem niet bevriest tijdens de winter, je kunt de thermostaat instellen (niet inbegrepen) op bijvoorbeeld 5 graden waardoor het water in het dieren verblijf nooit bevriest.

De pijnlijke ledematen van oude dieren, dieren met reuma en dieren die topprestaties leveren

Infraroodpaneel bij paarden

Voor de oude dieren en dieren met reuma, die in de kille en vochtige wintermaanden pijn krijgen aan de ledematen, werken de infraroodstralen geneeskrachtig. De algemene doorbloeding zorgt ervoor dat de dieren zich vitaler voelen, hierdoor komen ze probleemloos de winter door en belonen ze je al tijdens de eerste winter al met een lagere dierenarts rekening.

Maar niet enkel je dieren zullen van de infrarood stralen profiteren, je kunt zelf ook aangenaam vertoeven in het dierenverblijf, waardoor je ook in de winter veel meer van je geliefde dieren kunt genieten! Doordat de stralingswarmte tot diep in de dieren straalt, worden niet alleen de veren of de vacht, maar ook de spieren verwarmd. Hierdoor gaat het bloed sneller stromen en voelen de dieren zich vitaler. Duiven die lange tochten vliegen zullen hierdoor, zonder gebruik van antibiotica snel herstellen waardoor ze eerder klaar zijn voor de volgende vlucht. Paarden die aan wedstrijden mee doen zullen beter presteren en sneller herstellen door de verbeterde doorbloeding.


Voordelen van infrarood panelen op een rijtje:

 • Betere vlucht resultaten door het verbeteren van de algemene doorbloeding
 • Duiven zijn veel sneller terug in vorm voor de volgende vlucht
 • Verbetering van de bevruchting, zelfs in de winter
 • Snel herstel na vermoeiende en lange vluchten
 • Betere vliegprestaties dankzij een verbeterde doorbloeding
 • Controle over de luchtvochtigheid in het dierenverblijf
 • Een aanzienlijk verminderde verspreiding van stof, virussen, bacteriën
 • Verminderd verbruik van antibiotica door natuurlijk herstel
 • Paarden die aan wedstrijden mee doen, zullen beter presteren en sneller herstellen
 • Deze Venix infrarood panelen hebben een toplaag waar kleine kristalletjes in verwerkt zijn voor een betere verspreiding van de stralen

waarvoor infraroodpanelen werken

Waar voor worden infrarood panelen gebruikt:

Het infrarood paneel kun je gebruiken voor verschillende toepassingen:

 • Vorstvrij houden van dierenverblijven
 • Het verwarmen van hokken voor gevoelige diersoorten
 • Voor een snel herstel na wedstrijd of vlucht bij bijvoorbeeld paarden en postduiven (waardoor minder antibiotica nodig is)
 • Een perfecte beheersing van de luchtvochtigheid voor een aangenaam klimaat in het dierenverblijf
 • Verbetering van de bevruchting cyclus bij pluimvee en vogels
 • Om (automatische) drinksystemen vorstvrij te houden


Waarom zou je kiezen voor een infraroodpaneel en niet voor traditionele verwarming?

 • Het infrarood paneel wordt niet warmer dan 80 graden waardoor de dieren zich niet kunnen branden,
 • Doordat het infraroodpaneel stralingswarmte geeft en niet de lucht maar de objecten verwarmt, verbruik je veel minder energie.
 • Infrarood panelen zijn vele malen gezonder voor je dieren dan traditionele verwarming, door de infraroodstralen wordt de doorbloeding van de dieren beter en zijn uw dieren sterker en gezonder.
 • Met deze manier van verwarmen verplaats je geen lucht, en dus ook geen stof, bacteriën en virussen. Hierdoor wordt de kans op luchtweg infecties gigantisch verkleind.
 • Het warmte paneel heeft een wit ruw oppervlak waarin kristallen verwerkt zijn voor een betere verdeling van de warmte.

Energie verbruik van infrarood panelen:

Doordat de infrarood panelen niet de luchtmassa maar enkel de objecten opwarmt (de zitstok, de wanden, de vloer en natuurlijk de dieren) kun je met een vermogen van 50 watt per m2 een ruimte verwarmen. Als het hok zelf is opgewarmd, zal deze op zijn beurt de lucht in het hok opwarmen tot een homogene warmte. Daarnaast ervaren je dieren een directe opwarming omdat het paneel stralingswarmte afgeeft.

De panelen zijn er in 3 verschillende maten, naast de foto kunt u uw keuze ingeven:

 • 100 Watt voor 2,0 m2 afmeting: 50x32x3cm
 • 330 Watt voor 6,5 m2 afmeting: 125x32x3cm
 • 400 Watt voor 8,0 m2 afmeting: 150x32x3cm

De panelen verbruiken niet constant het hele vermogen, ze verwarmen totdat de gewenste temperatuur is bereikt en houden deze dan constant. Het is mogelijk om meerdere panelen op 1 thermostaat aan te sluiten. De plaat wordt ongeveer 80-85 graden.

Energie besparen door het gebruik van een thermostaat

Wij adviseren de volgende temperatuur en vochtregelaars in combinatie met de infraroodpanelen om energie te besparen (de panelen slaan af als de gewenste temperatuur of luchtvochtigheid is bereikt waardoor je minder energie verbruikt)

Mechanische thermostaat 17,50 - Op deze thermostaat kun je de gewenste temperatuur instellen. Het is een mechanische thermostaat en daardoor niet super nauwkeurig. De temperatuur kan 2 graden naar beneden en naar boven afwijken

Digitale temperatuur regelaar 39,95 - Deze thermostaat sluit je eenvoudig aan door hem in het stopcontact te steken en de stekker van het infrarood paneel in de thermostaat te steken. De thermostaat werkt heel nauwkeurig. Je kunt deze thermostaat per 0,5 graden nauwkeurig instellen en hij kan tot 16A schakelen.

Temperatuur en vochtregelaar 159,00 - Met deze thermostaat / hygrostaat kun je eenvoudig de temperatuur en de luchtvochtigheid in je dierenverblijf regelen.

Temperatuur en vochtregelaar met verlengde voeler 169,00 - Met deze thermostaat / hygrostaat kun je eenvoudig de temperatuur en de luchtvochtigheid in je dierenverblijf regelen. Het is precies dezelfde regelaar als in de meest rechtse foto, maar dan met een electronische verlengde voeler. Zo kun je de temperatuur en luchtvochtigheid tot 2 meter afstand van de thermostaat meten.

Garantie

Kleinveeservice garantie

Zijn deze infrarood panelen toch niet helemaal wat je ervan had verwacht? Geen probleem! Wij hanteren een 14 dagen niet goed, geld terug garantie. Zonder vragen, zonder gezeur! Je krijgt het volledige order bedrag van ons terug. Alleen de kosten voor het retour zenden van zijn voor je eigen rekening.Wat klanten van de infraroodpanelen vinden:

Junes van Vleuten - Geiten, kippen en konijnen

"Ik gebruik deze panelen in het hok van mijn geiten, voor ik ze kocht was ik wel huiverig voor de energie kosten, maar dat was helemaal niet nodig. We hebben de eerste maand gewerkt met zo'n metertje van de Lidle (waar je mee kunt meten hoeveel stroom ze gebruiken) zo wisten we precies hoeveel het kost om de panelen aan te hebben. De eerste 2 weken lag het verbruik hoog, maar daarna merkte we dat het klimaat in het geitenhok veranderde. De muren en de vloer voelde warmer en droger aan en we zagen dat het stroom verbruik heel erg daalde.

In de eerste 2 weken verbruikte 1 plaat gemiddeld 80watt per uur, maar na 2 weken begon dit te dalen en nu zitten we op 50 a 60 watt per uur. Dat is ongeveer net zoveel als een gewone lamp en dat heb ik er zeker voor over.

Ik merk aan de dieren dat ze veel levendiger zijn, onze oudste geit heeft last van reuma en was andere jaren in de winter futloos je kon zien dat ze veel pijn had. Nu zien we nog steeds wel dat ze graag binnen is, lekker onder de straling, maar ze ziet er veel beter uit en als het een mooie dag is gaat ze ook naar buiten met de andere geiten. Natuurlijk is het voor ons zelf nu ook veel fijner om in de hok te zijn, als je met je ogen dicht onder de plaat staat voel je de warmte door je jas heen. Echt zalig.

Voor alle mensen die veel om dieren geven, ik kan het echt aanraden."

Technische details

Wattage


100 / 330 / 400 /
SysteemLange golf infraroodverwarming
Maten50x32x3 cm/ 125x32x3 / 150x32x3
Gewicht1,8 tot 9 kg
ElementCarbon
Beschermingsgraad1 IP 44
KeuringenTUV / CE
Voeding230 volt 50hz Kabel drie aderig en 1 meter lang
Verkrijgbare kleurenWit
Capaciteit60 watt per m²
BevestigingMuur of Plafond
Garantie5 jaar
Specifieke eigenschappen
Het paneel is voorzien van een thermische zekering

Alle infraroodpanelen worden geleverd zonder stekker en met ophangbeugel voor muur en plafond.


Installatie van de infraroodpanelen

Omdat veel mensen alvast voorbereidingen treffen voor de infraroodpanelen, vind je hieronder alvast de belangrijkste informatie over de montage:

 • Geschikt om te monteren op wanden die maximaal 3 meter uit elkaar staan. (de straling moet binnen 3 meter reflecteren)
 • Geschikt om te monteren op plafond van maximaal 3 meter hoogte (de straling moet binnen 3 meter reflecteren)
 • De temperatuur kan eenvoudig worden geregeld met een thermostaat, wij adviseren om een van bovenstaande thermostaten te gebruiken en de voeler op 150 tot 180cm hoog te hangen
 • De afstand voor ontvlambare producten is 10cm aan de voor, boven en zijkant


Vragen over de infraroodpanelen?

Heb je vragen over de infraroodpanelen tijdens het bestellen of tijdens de montage? Bel of mail ons gerust we helpen je graag, ook 's avonds en in het weekeinde.

Ik gebruik deze panelen in het hok van mijn geiten, voor ik ze kocht was ik wel huiverig voor de energie kosten, maar dat was helemaal niet nodig. We hebben de eerste maand gewerkt met zo'n metertje van de Lidle (waar je mee kunt meten hoeveel stroom ze gebruiken) zo wisten we precies hoeveel het kost om de panelen aan te hebben. De eerste 2 weken lag het verbruik hoog, maar daarna merkte we dat het klimaat in het geitenhok veranderde. De muren en de vloer voelde warmer en droger aan en we zagen dat het stroom verbruik heel erg daalde.
In de eerste 2 weken verbruikte 1 plaat gemiddeld 80watt per uur, maar na 2 weken begon dit te dalen en nu zitten we op 50 a 60 watt per uur. Dat is ongeveer net zoveel als een gewone lamp en dat heb ik er zeker voor over.
Ik merk aan de dieren dat ze veel levendiger zijn, onze oudste geit heeft last van reuma en was andere jaren in de winter futloos je kon zien dat ze veel pijn had. Nu zien we nog steeds wel dat ze graag binnen is, lekker onder de straling, maar ze ziet er veel beter uit en als het een mooie dag is gaat ze ook naar buiten met de andere geiten. Natuurlijk is het voor ons zelf nu ook veel fijner om in de hok te zijn, als je met je ogen dicht onder de plaat staat voel je de warmte door je jas heen. Echt zalig.
Voor alle mensen die veel om dieren geven, ik kan het echt aanraden.
Schrijf een beoordeling

...