Beoordelingen:

 
 

2282 beoordelingen

“ De goedkoopste en super snel”.
Bekijk alle beoordelingen »

Legnest - Nestomatic

"Ik werd verrast door de kwaliteit, ze hebben echt dezelfde materialen gebruikt als in proffesionele pluimveestallen"

Onze prijs: 29,95
(incl btw)
NESTOM
Op Voorraad
+

Legnest met wegrolsysteem, nooit meer vieze of aangepikte eieren

Veel pluimveehouders kennen het wel, je gaat eieren rapen en ze zijn zo vies (of zelfs kapot gepikt) dat je ze eigenlijk liever niet meer in de keuken wilt hebben. Dat is natuurlijk jammer, met dit wegrol legnest blijven je eieren schoon en kunnen ze niet meer aangepikt worden door je kippen. Dat komt doordat de eieren direct nadat ze gelegd zijn wegrollen naar het afgesloten bakje voor het legnest. Daardoor kunnen de kippen de eieren niet meer bevuilen of kapot pikken. Wil je weten hoe dit werkt? Bekijk dan ons product filmpje hieronder, het duurt maar 35 seconden.


Waarom je voor het Nestomatic legnest kiest:

  • Op de bodem van het wegrol legnest ligt een nestmatje, dit is gemaakt van polyethyleen en het neemt daardoor geen bacterieen op. De haartjes van dit matje zorgen ervoor dat de eieren zo min mogelijk in contact komen met vuil. Doordat het matje zacht is, is het voor de kippen heel comfortabel om er op te zitten, dit heeft als grote voordeel dat ze de eieren ook in het legnest leggen en niet in een hoekje op de grond.
  • De Nestomatic verbetert de hygiëne. Het nestmatje is uitneembaar en mag je afspuiten, daardoor is het legnest gemakkelijk schoon te maken. Daarnaast blijven de legnesten ook schoner omdat de kippen de eieren niet langer kapot kunnen pikken, ze rollen meteen na het leggen naar het wegrolbakje.
  • Door de groene flappen aan de voorkant van het legnest waant de kip zich in een veilige beschutte omgeving om de eieren te leggen.
  • Doordat het dak schuin afloopt kunnen de hennen hier niet op gaan zitten.
  • De Nestomatic wordt standaard geleverd met koppelstukken, hiermee kun je meerdere legnesten eenvoudig aan elkaar bevestigen.
  • De verzinkte platen waarmee het legnest is gemaakt zijn 1mm dik, dit is bijzonder stevig en zorgen voor een lange levensduur.
  • Het klepje over het eierbakje scharniert en zorgt dat je eieren schoon blijven, daarnaast is de deksel voorzien van ribbels waardoor de kippen gemakkelijk in het legnest lopen.


Onze persoonlijke mening over het legnest - Nestomatic:

Deze legnesten zijn degelijk en hebben een lange levensduur, ze zijn echt gemaakt zoals professionele legnesten, welke gebruikt worden in pluimveebedrijven. Hebben je kippen last van bloedluis of wil je het legnest gebruiken als broednest of voor het verzamelen van broedeieren dan is dit model iets minder geschikt en kun je beter kiezen voor de Chickbox.

product sheet (56_Nestomatic_mail.pdf, 293 Kb) [Download]

Gebruiksaanwijzing Nestomatic legnest (Nestomatic_Instructions.pdf, 547 Kb) [Download]

...