Beoordelingen:

 
 

2282 beoordelingen

“ De goedkoopste en super snel”.
Bekijk alle beoordelingen »

Power Lux Schouwlamp

Adviesprijs: 24,95
Onze prijs: 19,95
(incl btw) U bespaart: €5,00 (20%)
SLPL
Op Voorraad
+

Power Lux Schouwlamp

Deze schouwlamp is door Olba ontwikkeld. De lichtopbrengst van deze schouwlamp is heel erg groot! De gebruikte lichtbron is een high power LED die in combinatie met de lens een gigantische hoeveelheid licht produceert.

Hoe werkt de Power Lux Schouwlamp

Een LED is een zeer duurzame manier van verlichten en normaal gesproken zal een LED niet stuk gaan. Het in de lens kijken leidt ertoe dat u enige tijd niets ziet! Dus pas op! Bij deze schouwlamp zitten standaard 2 rubber doppen. Een voor kleine eieren en een voor grote eieren. Deze zijn onderling eenvoudig uitwisselbaar. Deze rubber doppen zijn soepel zodat er geen licht "lekt" langs het ei waardoor het beeld in het ei nog duidelijker is! De "Powerlux" werkt op de bijgeleverde adapter. Hieraan zit 2.5 meter snoer. De adapter is conform de CE norm.

Hoe kunt u eieren schouwen?

Een schouwlamp gebruik je altijd door de schouwlamp op de stompe kant van het ei te zetten zodat u de afscheiding van de luchtkamer goed kunt zien. Een broedei schouw je niet door het ei op de schouwlamp te zetten. Je moet de schouwlamp namelijke bovenop het ei zetten, op de stompe kant waar ook de luchtkamer zit. Op die manier kun je goed de afscheiding van de luchtkamer zien en de ontwikkeling van de eieren volgen. Met een schouwlamp kun je ook het vruchtje zien zitten, het begint als een soort spinnetje met aders.


Eieren met onzichtbare beschadigingen komen niet uit

Sommige eieren hebben, voor het oog onzichtbare, beschadigingen. Eieren met zo'n beschadiging kunnen niet uitkomen. Met deze High Power LED lamp kun je de eieren voor het broeden schouwen, op die manier leg je alleen eieren in de broedmachine die een goede kans maken om uit te komen. Je kunt hievoor de eieren met de spitse kant omhoog op de schouwlamp zetten. Als je de lamp aanzet zie je vervolgens of er scheurtjes of beschadigingen op zitten of niet. In de foto hieronder vind je een voorbeeld van een onbeschadigd en van een beschadigd ei.

Hoe gebruik je de schouwlamp

1. verzamel de te controleren eieren

2. Kies de juiste voorzetdop (rubber) afhankelijk van de eigrootte en plaats deze op de schouwlamp

3. doe de stekker in het stopcontact

4. Pak een ei in de hand met de stompe zijde naar boven (met de punt naar beneden)

5. Zet de schouwlamp op de stompe zijde van het ei en druk op de rode knop om hem te laten branden.

6. Kijk of je een beschadiging ziet, als de eieren beschadigd zijn kunnen ze niet meer uitkomen. Je kunt met deze lamp ook kijken of er al een vruchtje aan het groeien is en je kunt ook zien hoe groot de luchtkamer is, dit is van belang omdat je daaruit kunt aflezen of de luchtvochtigheid in de broedmachine goed is. In de tekening hieronder kun je de gewenste grootte van de luchtkamer zien van een kippen ei met een indicatie van de broedtijd.

Aan de luchtkamer kun je aflezen hoever het ei ontwikkeld is


Wij vinden deze schouwlamp een heel goed product voor een gunstige prijs! In het afgelopen jaar is dit product een bestseller gebleken en wordt ondertussen overal in Europa verkocht, maar ook in bijvoorbeeld Australië en in Amerika.

Bij deze schouwlamp zitten standaard 2 rubber doppen. Een voor kleine eieren en een voor grote eieren. Deze zijn onderling eenvoudig uitwisselbaar.

...