Beoordelingen:

 
 

2282 beoordelingen

“ De goedkoopste en super snel”.
Bekijk alle beoordelingen »

Schouwlamp met led lampjes op batterijen

Onze prijs: 8,95
(incl btw)
SCHLED
Op Voorraad
+
Onze kwantumkortingen:
Aantal 10+
Prijs 8,00

Schouwlamp

Als je eieren uit gaat broeden wil je natuurlijk een zo hoog mogenlijk uitkomst percentage, je hebt de eieren ongeveer 21 dagen in de broedmachine liggen, en als er dan maar 10 uitkomen, dan is dat voor veel mensen een teleurstelling. Met een schouwlamp kun je dit voorkomen. Je kunt met deze lamp namelijk voor je begint met broeden kijken of de eieren beschadigd zijn en vanaf de 5de dag van het broedproces kun je ook zien of de eieren bevrucht zijn. Hieronder leggen we je uit hoe het werkt.

Beschadigingen en scheurtjes in de broedeieren

De broedeieren mogen geen scheurtjes of barstjes hebben want dan komen ze niet uit. Daarom het slim om ze voor het broeden te schouwen, zo kun je zien of er scheurtjes in de schaal zitten. Door deze selectie vallen slechte eieren af voor het broedproces ipv erna.

Dit kun je doen door in een donkere ruimte een schouwlamp tegen het ei te houden en aan alle kanten te kijken of er scheurtjes in de schaal zitten. Als je in de schaal een scheurtje ziet, kun je het ei niet meer als broedei gebruiken, want dan komt het niet meer uit.

Kijken of de eieren beschadigd zijn

Eieren schouwen. De broedtijd voor kippemeieren is ongeveer 21 dagen. Om een goede indruk te krijgen of een ei daadwerkelijk bevrucht is en dus levensvatbaar, is het mogelijk om het ei eerder al te schouwen. Eieren schouwen kun je doen door het ei op een schouwlamp te plaatsen. Je moet hierbij zoeken naar adertjes die je door het ei kunt zien lopen. Hieruit kun je afleiden of er een kuikentje aan het groeien is. Het hangt van het ei af hoe vroeg je kunt schouwen. Afhankelijk van de dikte en kleur van de schaal kan dit reeds bij 5 dagen, of juist pas bij 10 dagen. Als het ei licht van kleur is, kun je al vroeg zien of er aderen door het ei lopen. Als het ei donkerder is, kun je beter wachten tot het ei wat langer bebroed is. De ontwikkeling is dan namelijk wat verder; dit maakt het gemakkelijker te zien of er een embryo in zit. Let op! Wordt geleverd zonder batterijen.

...