Beoordelingen:

 
 

673 beoordelingen

“ De goedkoopste en super snel”.
Bekijk alle beoordelingen »

Trapbak - Feedomatic / Voederbak kippen

Degelijke voerbak voor pluimvee, doordat de trede automatisch sluit als de kip klaar is met eten maken vogels, ratten en muizen geen kans meer!

List price: 44,50
Onze prijs: 30,00
(Including tax) You save: €14,50 (33%)
KIPTRA
In stock
+
Our quantity discounts:
Quantity 10+
Price 27,00
  • Eigenschappen

Trapbak - Feedomatic / Voederbak kippen

Goed voer is duur, en je koopt het natuurlijk niet om al het ongedierte uit de buurt mee te voeren

Voor we de trapbak aan ons assortiment toevoegde hadden we twijfels, zouden de kippen het wel snappen en zouden ze het niet eng vinden om op de trede te gaan staan. We hebben ze natuurlijk getest en het werkt erg goed. In het begin moesten de kippen even wennen, daarom hebben we de eerste dagen een steen op de trede gelegd zodat de kippen konden zien dat dit de plek was waar ze voortaan konden eten. Na 2 dagen snapten de kippen precies hoe het werkt, ons voer verbruik is met meer dan 50% gedaald nu we alleen nog onze eigen dieren voeren.

Wij zijn er super enthousiast over en kunnen dit product echt aan alle kippenliefhebbers aanraden!

Hoe werkt de trapbak:

Dit prachtige product voor kippen zorgt ervoor dat uw dieren kunnen eten wanneer ze zelf willen zonder dat er ongewenste gasten bij het voer kunnen komen. Doordat de kip, fazant of watervogel op de "trap" (trede) van de trapbak gaat staan, gaat er een klep omhoog zodat de dieren bij het voer kunnen. Je hebt niet langer last van muizen of vogels die je voer opeten en dat is goed voor je portemonnee!

Deze trapbak is gemaakt uit verzinkte plaat met een dikte van 1 mm. Deze dikte is dikker dan iedere andere voerbak en is daardoor zeer stabiel. U kunt rustig op de trapbak gaan staan. De "trap" is gemaakt van kunststof, net zoals de deksel. U krijgt hierdoor geen last van mest en water op het rooster. De trede is afstelbaar waardoor het je het systeem kunt gebruiken voor zowel zware kippen als lichte krieltjes.

Dus: stop met het voeren van muizen, ratten en kraaien. Met de trapbak kunnen alleen je eigen dieren nog bij het voer.

Deze trapbak is verkrijgbaar in 4 maten:

5 kg € 30,00 Afmeting: 40 cm hoog x 28cm breed x 26 cm diep

8 kg € 34,50 Afmeting: 45 cm hoog x 28cm breed x 26 cm diep

12 kg € 39,50 Afmeting: 54 cm hoog x 35,5cm breed x 25,5cm diep

20 kg € 47,95 Afmeting: 64,5cm hoog x 35,5cm breed x 25,5cm diep

Je kunt bovenaan de pagina rechts naast de foto aan vinken welke maat je wenst.

Met de trapbak heb je geen last meer van muizen, ratten of vogels die je voer opeten. Als je dieren op de kunststof trede (“trap”) gaan staan opent de trapbak de klep waardoor de kippen bij het voer kunnen. Op deze manier kan ongedierte niet bij het voer van je kippen komen!

Doordat je veel voer tegelijk in de trapbak kunt doen, bespaar je veel tijd. Belangrijk om te weten, het voer blijft droog en beschermd. De trapbak doet het werk voor je.

Wat zijn de voordelen van de trapbak?

  • Beter bestand tegen slechte weersomstandigheden door betere waterdichtheid
  • De voerbak waaruit de dieren eten is van kunststof en heeft ronde hoeken. Hierdoor is de kans op schimmelvorming heel klein en blijven je kippen gezond.
  • De speciale vorm van de voerbak (eetgedeelte) zorgt ervoor dat de dieren het voer niet uit de bak kunnen krabben. De tussenschotjes en morsrand zorgen hiervoor, het over morsen met voer wordt gereduceerd tot een minimum.
  • Gemakkelijker bijvullen van het voer omdat de deksel rechtop blijft staan. Als de deksel wordt dichtgedrukt wordt deze automatisch vergrendeld.
  • Bij dit nieuwe model kun je beter instellen bij welk gewicht je toegang krijgt tot het voer. Je kunt het aanpassen aan je diersoort.
  • Kunststof delen gemaakt uit hoogwaardige kunststoffen. Deze zijn alle UV bestendig voor lang gebruik! Ze blijven zelfs mooi na een jaar in de zon!
  • Verzinkte plaatdelen met een dikte van maar liefst 1mm. Hierdoor kun je zelfs op de trapbak staan!
  • Omdat het voerbak gedeelte van kunststof is, maakt de trapbak (bijna) geen geluid meer. (was bij het oude model wel het geval)
  • De trapbak ziet er heel mooi uit door de stoere combinatie van verzinkte platen en groen kunststof

Vernieuwde versie van de voederbak voor kippen

De fabrikant van de Feedomatic heeft de kippenvoerbak verbeterd! Het is nu mogelijk om het voerniveau te verstellen. In het vorige model was er maar één instelling voor het voerniveau. Bij de vernieuwde versie is er een extra achterplaat achter de huidige achterplaat gemonteerd welke ook opengaat als de kippen op de trede gaan staan. Je kunt de voerbak instellen op de 1e of 2e achterplaat, het verschil tussen optie een en twee is 9mm. Door de tweede achterplaat te gebruiken is er meer ruimte (9mm. meer) voor de toevoer van het voer.
Als je de Feedomatic nu bestelt, ontvang je het nieuwe verbeterde model.

Wat klanten van de trapbak vinden

Tom van Sanpoort (Zijdehoentjes)

"Voor ik deze kippenvoederbak kocht, werd ons voer voornamelijk door de mussen opgegeten. Dat koste me veel voer en geld. Een vriend van me vertelde me een hele tijd geleden al over deze voerbak, maar ik twijfelde of het voor ons wel zou werken omdat ik kleine krielkipjes heb, sommige wegen nog geen kilo. Ik was bang dat ze de voerbak niet open konden krijgen, omdat ze zo licht zijn. Er kwamen steeds meer vogels bij ons eten, op het laatst kocht ik voor onze 5 krielkipjes een zak van 25kg kippenvoer en daar konden ze nog geen maand mee doen!

Dat kon zo niet langer en ik besloot ondanks mijn twijfel toch een trapbak te bestellen. Het was een groot succes! We hebben de voerbak zo afgesteld dat de voerbak opengaat voor mijn krielkippen maar niet voor muizen en vogels. Nu voer ik alleen nog mijn kippen, door de schotjes in de trapbak morsen ze ook geen voer. Dat scheelt echt! Deze maand had ik aan het eind van de maand nog 4 kg voer over! Onze trapbak is daarmee snel terug verdiend. Mijn kippen en ik zijn erg blij met de voer bak en ik raad iedereen met kippen aan om hem ook te gebruiken, het scheelt je al snel een paar kilo voer per maand en je voer is gelijk goed opgeborgen."


Fam. De Kraker (4 krielkippen)

De naaktslakken vonden onze kippenkorrels erg lekker

"De reden dat ik een trapbak voor onze 4 krielkippen heb aangeschaft is dat we erg veel last hadden van naaktslakken in de voerbak van de kippen. De naaktslakken vinden kippenkorrels erg lekker. Het was de vraag of het zou helpen? De kippen vonden de trapbak de eerste week erg eng. De eerste week lieten we de bak een aantal uren open staan door een steen op de trap te leggen. Maar nu durven ze allemaal de trap te betreden. En slakken hebben we nog steeds niet gezien. Het voer blijft mooi droog, muizen of ratten of vogels kunnen er ook niet bij! Alles blijft keurig in de trapbak, valt geen voer naast. Wij zijn er erg blij mee, en de kippen nu denk ik ook. Wat ook handig is je hoeft niet dagelijks te voeren want er kan veel voer in. Zeker geen spijt van deze aankoop!"


Garantie

Kleinveeservice garantie

Is deze trapbak toch niet helemaal wat je ervan had verwacht? Geen probleem! Wij hanteren een 14 dagen niet goed, geld terug garantie. Zonder vragen, zonder gezeur! Je krijgt het volledige order bedrag van ons terug. Alleen de kosten voor het retour zenden van zijn voor je eigen rekening.

We hebben de trapbak aangeschaft omdat we last kregen van ratten. Dit, in combinatie met het geven van een legkorrel in plaats van mengvoer, heeft er voor gezorgd dat er niks meer op de grond valt. Ratten en muizen zijn verdwenen en daar zijn we natuurlijk heel blij mee!
De reden dat ik een trapbak voor onze 4 krielkippen heb aangeschaft is dat we erg veel last hadden van naaktslakken in de voerbak van de kippen. De naaktslakken vinden kippenkorrels erg lekker. Het was de vraag of het zou helpen? De kippen vonden de trapbak de eerste week erg eng. De eerste week lieten we de bak een aantal uren open staan door een steen op de trap te leggen. Maar nu durven ze allemaal de trap te betreden. En slakken hebben we nog steeds niet gezien. Het voer blijft mooi droog, muizen of ratten of vogels kunnen er ook niet bij! Alles blijft keurig in de trapbak, valt geen voer naast. Wij zijn er erg blij mee, en de kippen nu denk ik ook. Wat ook handig is je hoeft niet dagelijks te voeren want er kan veel voer in. Zeker geen spijt van deze aankoop!
"Voor ik deze kippenvoederbak kocht, werd ons voer voornamelijk door de mussen opgegeten. Dat koste me veel voer en geld. Een vriend van me vertelde me een hele tijd geleden al over deze voerbak, maar ik twijfelde of het voor ons wel zou werken omdat ik kleine krielkipjes heb, sommige wegen nog geen kilo. Ik was bang dat ze de voerbak niet open konden krijgen, omdat ze zo licht zijn.Er kwamen steeds meer vogels bij ons eten, op het laatst kocht ik voor onze 5 krielkipjes een zak van 25kg kippenvoer en daar konden ze nog geen maand mee doen! Dat kon zo niet langer en ik besloot ondanks mijn twijfel toch een trapbak te bestellen. Het was een groot succes! We hebben de voerbak zo afgesteld dat de voerbak opengaat voor mijn krielkippen maar niet voor muizen en vogels. Nu voer ik alleen nog mijn kippen, door de schotjes in de trapbak morsen ze ook geen voer. Dat scheelt echt! Deze maand had ik aan het eind van de maand nog 4 kg voer over! Onze trapbak is daarmee snel terug verdiend.Mijn kippen en ik zijn erg blij met de voer bak en ik raad iedereen met kippen aan om hem ook te gebruiken, het scheelt je al snel een paar kilo voer per maand en je voer is gelijk goed opgeborgen."
Write a review

Treadlefeeder / Feed-o-matic / chickenfeeder


Good food is expensive, and you obviously do not buy it to feed all (unwanted) animals in the neigberhood.


Before we added the treadlefeeder to our catalog we had doubts. Would the chickens understand the system? And wouldn’t they find it scary to stand on the step. We've obviously tested and the treadlefeeder and we can honestly say that it works very well!

At first, the chicken had to get used to it, so we have put a stone on the step for the first couple of days, this way the chickens could see that this was the place where they could eat now. After 2 days the chickens figured out exactly how it worked and we removed the stone! The food consumption decreased by more than 50%, now we only feed our own animals.

We are super excited and can really recommend this product to all chicken lovers!

How does the treadlefeeder work?

This wonderful product provides food for only your chickens, and ensures you your animals can eat whenever they want to, without any unwanted guests can reach the feed. When the chicken, pheasant or waterfowl stands on the "step" of the treadlefeeder, a flap is raised so that the animals can eat the food. You are no longer bothered by mice or birds who eat your food, and that is good for your wallet!

This treadle feeder is made of galvanized plate with a thickness of 1 mm. This thickness is thicker than any other manger and is therefore very stable. You can even stand on the treadlefeeder, it is very strong. The "step" is made of plastic, like the lid. You will not get affected by manure and water on rack. The step is adjustable allowing it to use the system for both heavy and light chicken spieces.

So stop feeding mice, rats and crows. The treadlefeeder, only feeds your own animals even at the feed.


This treadlefeeder is available in 3 sizes:

5 kg € 30,00 Afmeting: 40 cm hoog x 28cm breed x 26 cm diep

12 kg € 39,50 Afmeting: 54 cm hoog x 35,5cm breed x 25,5cm diep

20 kg € 47,95 Afmeting: 64,5cm hoog x 35,5cm breed x 25,5cm diep


Why use the treadlefeeder

With the treadlefeeder you have no more trouble with mice, rats or birds that eat your food. If your animals step on the plastic ( "step") , the treadlefeeder opens the valve allowing the chickens to feed. In this way, pests can not get to eat your food, only the chickens!

Important to know, the food stays dry and protected. So you can enter a hole bag of chickenfeed into the feeder, it will stay fresh and dry. The tradlefeeder does the work for you.