Beoordelingen:

 
 

2282 beoordelingen

“ De goedkoopste en super snel”.
Bekijk alle beoordelingen »

Uitkomstkast MS

Uitkomst kast voor 80 kippeneieren, ideaal als je een cyclus wilt maken!

Onze prijs: 529,00
(incl btw)
BROMSU
Op Voorraad
+
  • Eigenschappen

Uitkomstkast - TIJDELIJK MET €10,00 korting!

Deze uitkomstkast is speciaal gemaakt voor laatste 3 dagen van het broedproces.

Waarom je meer eieren kunt uitbroeden met een uitkomstkast:

Als je eieren uitbroed is het belangrijk dat de broedmachine de eerste 18 dagen een luchtvochtigheid heeft van ongeveer 40% en tijdens de laatste 3 dagen (van de 18de tot de 21ste dag) mag deze omhoog gebracht worden naar ongeveer 70%. Dit is belangrijk, omdat de schaal van de eieren hierdoor zacht wordt en de kuikens zo gemakkelijker uit het ei kunnen komen.

Als je 1 broedmachine gebruikt voor het hele proces, is het dus niet mogelijk om tijdens het broeden eieren bij te leggen. (het ene ei zou dan al in 70% luchtvochtigheid mogen, terwijl het andere ei nog in 40% moet liggen)

Om dit probleem te verhelpen kun je kiezen om met een uitkomstkast te werken, je legt de eieren op dag 1 in je broedmachine (40% luchtvochtigheid) en schrijft er met potlood op, op welke dag je het ei in de broedmachine hebt gelegd. 18 dagen later haal je de eieren uit de broedmachine en leg je ze in de uitkomstkast (70% luchtvochtigheid). Hier kunnen de kuikens uit het ei komen en opdrogen. Als de kuikens helemaal droog zijn, zet je ze onder een warmteplaat of warmte lamp.

Het grote voordeel van deze manier van broeden is dat je een cyclus kunt maken. Je kunt bijvoorbeeld elke 3 dagen eieren bijleggen in je broedmachine en deze 18 dagen later in de uitkomst kast leggen. Daardoor hoef je de broedeieren minder lang te bewaren en kun je alle broedeieren uitbroeden.


Bijkomend voordelen van een uitkomstkast:

1. Je gewone broedmachine wordt niet vies wordt omdat er geen kuikens in uitkomen

2. Je hebt een constante aanvoer van kuikens

De uitkomstkast van MS

De uitkomstkasten van MS hebben een goede warmte verdeling doordat de machines voorzien zijn vaan een geluidsarme ventilator, de temperatuur wordt helemaal automatisch geregeld met de digitale thermostaat welke zeer eenvoudig te bedienen is.


Deze uitkomstkasten worden standaard geleverd met:

- thermometer

- hygrometer

- uitkomstlade (voorzien van een gaasdeksel, zodat de kuikens niet uit de lade kunnen ontsnappen)

- waterbakjes

- Nederlandse handleiding en technische beschrijving

- 1 jaar garantie


Welke capaciteit heb ik nodig?

De MS uitkomstkast is leverbaar in 3 modellen:

MS80U € 505,- Capaciteit: 65 tot 80 eieren (kip) is voorzien van 1 uitkomstlade, deze is voorzien van gaasdeksels, zodat de kuikens niet uit de lade kan ontsnappen.


MS120U € 689,- Capaciteit 120 eieren (kip), is voorzien van 5 uitkomstlades, hierdoor kun je gemakkelijk eieren van verschillende foktomen apart houden. Tevens zijn de uitkomstlades voorzien van gaasdeksels, zodat de kuikens niet uit de lades kunnen ontsnappen.


Model 160U € 789,- Capaciteit 160 eieren (kip), is voorzien van 5 uitkomstlades, hierdoor kunt u gemakkelijk eieren van verschillende foktomen apart houden. Tevens zijn de uitkomstlades voorzien van gaasdeksels, zodat de kuikens niet uit de lades kunnen ontsnappen.


Model 350U € 965,- Capaciteit 350 eieren (kip), is voorzien van 6 uitkomstlades, hierdoor kunt u gemakkelijk eieren van verschillende foktomen apart houden. Tevens zijn de uitkomstlades voorzien van gaasdeksels, zodat de kuikens niet uit de lades kunnen ontsnappen. (geen foto)

Model 700U € 1515,- Capaciteit 700 eieren (kip), is voorzien van 7 grote uitkomstlades, hierdoor kunt u gemakkelijk eieren van verschillende foktomen apart houden. Tevens zijn de uitkomstlades voorzien van gaasdeksels, zodat de kuikens niet uit de lades kunnen ontsnappen. Afmeting 120x100x100cm - Gewicht 75kg

Deze broedmachine is speciaal ontworpen voor het uitkomstproces, de laatste 3 dagen van een broedcyclus.
De machine heeft een perfecte warmte circulatie door middel van een geluidsarme ventilator.
De temperatuur wordt volledig automatisch geregeld en is digitaal instelbaar.

Deze broedmachine wordt standaard geleverd met thermometer, hygrometer, uitkomstlades, waterbakjes, handleiding, technische beschrijving en 1 jaar fabrieksgarantie.

TIJDELIJKE UITKOMSTKAST AANBIEDING:

€ 10,00 korting op alle modellen!

...