Beoordelingen:

 
 

2282 beoordelingen

“ De goedkoopste en super snel”.
Bekijk alle beoordelingen »

Budget broedmachine 15 eieren

Voordelige broedmachine, van alle gemakken voorzien.

NU met gratis schouwlamp, kuikenvoer- en drinkbak, vulfles en vernevelaar!


Adviesprijs: 114,00
Onze prijs: 74,00
(incl btw) U bespaart: €40,00 (35%)
BROB15
Op Voorraad
+

De budget broedmachine voor 15 eieren, een goedkope broedmachine met veel mogelijkheden.

Deze broedmachines zijn, anders dan onze andere broedmachines, afkomstig uit China. Ze zijn heel nauwkeurig en worden geproduceerd in een fabriek waar ze eigenlijk gespecialiseerd zijn in ziekenhuis apparatuur zoals couveuses en laboratorium klimaatkasten. Dit zie je terug in de nauwkeurigheid van de broedmachine. Doordat het klimaat in Azie anders is als bij ons, staan niet meteen alle instelling goed. Om ervoor te zorgen dat we met deze machines ook in Nederland top resultaten behalen, controleren we, 1 voor 1 alle broedmachines voor ze naar de klant verstuurd worden. Zo weet je zeker dat je een zo hoog mogelijk uitkomst % kunt behalen.

De materialen die gebruikt zijn, zijn wel wat minder degelijk dan bij onze andere broedmachines, maar dat is dan ook duidelijk terug te zien in de prijs

We hebben de machines natuurlijk ook zelf getest en wij vonden ze heel prettig in gebruik, ze zijn voorzien van een digitale temperatuur en vocht aflezing. Daarnaast hebben deze machines een keersysteem dat de eieren elke 2 uur automatisch keert en ruimte heeft voor 15 eieren. Het keerrooster loopt spits uit waardoor het geschikt is voor verschillende ei soorten zoals kwartel, kip en eenden eieren.

In de bodem van de machine zijn uitsparingen gemaakt voor water. Er zijn grote en kleine uitsparingen waardoor je de luchtvochtigheid goed kunt sturen. Wij vonden de bakjes wel laag, dat heeft als nadeel dat het vocht elke 2-3 dagen bijgevuld moet worden. Om dit probleem te verhelpen hebben we de laatste 3 een ander bakjeDe laatste 3 dagen was het wat lastiger de luchtvochtigheid constant te houden. We hebben dit opgelost door een bakje water in de broedmac

De laatste 3 dagen mogen de eieren uit het keersysteem, je haalt het keersysteem dan uit de broedmachine en dan leg je de eieren op het uitkomstrooster, dat is fijner voor de kuikens. Boven in de broedmachine zitten de voeler, de ventilator en het verwarmingselement. De kunststof ventilator verdeeld de warmte door de broedmachine.

Bij deze broedmachine kun je de temperatuur en de luchtvochtigheid aflezen op het display bovenop de broedmachine

Deze broedmachine wordt nu geleverd met:

  • Gratis schouwlamp
  • Keerrooster voor 15 kippeneieren/ 15 kwarteleieren / 15 eendeneieren 15 fazanteneieren
  • Digitaal display voor temperatuur en luchtvochtigheid
  • Duidelijke Nederlandstalige uitleg over het uitbroeden van de eieren

Als de kuikens geboren zijn hebben ze nog 7 weken warmte nodig, wij adviseren onze klanten om hiervoor een warmteplaat te gebruiken,hier lees je waarom en hoe een warmteplaat werkt


Aanvullende producten:

Je kunt je broedmachine uitbreiden met de volgende producten, om combinatie met deze broedmachine zijn ze extra voordelig geprijsd:

Schouwlamp:

Met een schouwlamp kun je op de 5de dag kijken of je eieren bevrucht zijn, op de foto onderaan deze pagina zie je hoe dat er ongeveer uit ziet. Bij deze broedmachine wordt de schouwlamp gratis mee geleverd!


warmteplaat met kap

Warmteplaat:

Een warmteplaat kun je zien als een soort kunstmoeder, de kuikens kunnen er net als bij een kloek onder zitten, met hun rugjes tegen de warme plaat. De warmteplaat heeft als grote voordeel ten opzichte van de warmte lamp, dat de kuikens sneller afharden omdat ze sneller in de veren zitten. Hierdoor krijgen ze minder last van ziektes!

De eerste ronde al terugverdiend

Geen hoge energie rekening, zo verbruikt de warmteplaat 25x25 cm bijvoorbeeld maar 15watt per uur. Als de warmte plaat een week lang aan laat staan, kost dat ongeveer 65 cent. Een warmte lamp verbruikt 150watt per uur. Dit houdt in dat een warmteplaat bij een gebruik van een 5 weken al is terugverdiend, terwijl we dan geen rekening is houden met de kosten van vervangende warmtelampen.

Afdekkap bij de warmteplaat

Als kuikens groter worden lopen ze wel eens over de warmteplaat heen en bevuilen ze de warmteplaat met mest en stof. Dit is niet hygiënisch en geeft een blijvende nare lucht af op de warmteplaat waardoor het niet prettig is om de plaat in huis te gebruiken. Dat is natuurlijk zonde, daarom heeft Olba, de fabrikant van deze platen, een nieuw product ontwikkeld:

De kap voor warmteplaten:

Met deze kap zijn vieze, geurende warmteplaten verleden tijd, de kuikens kunnen niet op het gladde oppervlak klimmen omdat ze eraf glijden en de plaat

schoon blijft en er hangen geen nare luchtjes omheen. Het eventuele stof op de kap mag er met zeepsop af gewassen worden.

De voordelen van de kap voor warmteplaten:

  • Geen uitwerpselen meer op de warmteplaat
  • Geen nare luchtjes op de warmteplaat
  • Ideaal voor schone omgeving
  • Houd de warmteplaat schoon en frisLet op!

Een broedmachine is een hulpmiddel om eieren mee uit te broeden, de kuikens die hier uitkomen hebben ruimte, voeding en verzorging nodig. Het is heel belangrijk om je dit te realiseren, voor je begint met broeden.

Het welzijn van de kuikens is belangrijk, overweeg daarom, voor je begint met broeden, goed of je voor de kuikens kunt zorgen. Het is geen speelgoed, maar dieren waar goed voor gezorgd dient te worden.

Vragen?

Heb je nog niet veel ervaring met broeden en weet je daarom niet precies waar je op moet letten? Wij hebben een handig stappen plan geschreven waarin elke stap duidelijk wordt uitgelegd. En ben je aan het broeden en heb je een vraag? Dan mag je ons altijd bellen, zelfs in het weekeinde. We helpen je graag!

Garantie

Elke broedmachine wordt voor verzending gekalibreerd en perfect afgesteld. Kleinveeservice garantie

Elke broedmachine wordt voor verzending gekalibreerd en perfect afgesteld. Zo zorgen we er voor dat iedereen met onze machines gezonde kuikens kan uitbroeden:)

En is deze broedmachine toch niet helemaal wat je ervan had verwacht? Geen probleem! Wij hanteren een 14 dagen niet goed, geld terug garantie. In deze periode kunt u de ongebruikte en onbeschadigde producten naar ons terug sturen. Zonder vragen, zonder gezeur! Je krijgt het volledige order bedrag van ons terug. Alleen de kosten voor het retour zenden van zijn voor je eigen rekening.Hieronder vind je een video waarin we uitleggen hoe je de luchtvochtigheid in de Budget broedmachines het beste kunt regelen:


...