Beoordelingen:

 
 

673 beoordelingen

“ De goedkoopste en super snel”.
Bekijk alle beoordelingen »

Brinsea Mini Eco II broedmachine

-Let op- Pas leverbaar vanaf donderdag 18 mei 2017

Eenvoudige broedmachine met goede resultaten

List price: 119,95
Onze prijs: 109,00
(Including tax) You save: €10,95 (9%)
BROBME
In stock
+

De vernieuwde Brinsea Mini Eco II broedmachine

Broedmachine fabrikant Brinsea heeft haar mini serie vernieuwd. De broedmachines blijven praktisch en gemakkelijk in gebruik, maar er zijn een paar kleine, belangrijke aanpassingen gedaan. Hierdoor wordt het nog gemakkelijker om je kuikens in deze broedmachines uit te broeden.

De 3 belangrijkste aanpassingen

Thermostaat:

- De oude modellen hadden een draaischroefje bovenop de broedmachine, ze waren vrij moeilijk af te stellen waardoor je temperatuurschommelingen kon krijgen, met alle gevolgen van dien.

Bij de nieuwe Brinsea Mini Eco broedmachine is de temperatuur al ingesteld door de fabriek, je hoeft de temperatuur dus niet meer zelf te regelen. Mocht je een ander soort ei willen uitbroeden, die op een hogere of lagere temperatuur uitgebroed moeten worden, dan kun je de temperatuur altijd aanpassen met de thermostaat, deze zit verborgen achter een klepje aan de achterzijde van de broedmachine zoals je kunt zien op het plaatje hieronder.


Uitkomstmatje

De vernieuwde broedmachines worden geleverd met een uitkomst matje, dit matje kun je op de 18de dag in de broedmachine leggen. Het is gemaakt van karton en zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid gemakkelijker omhoog gaat. Daarnaast hebben de kuikens meer grip en kunnen ze zich verplaatsen in de broedmachine zonder uit te glijden. Het is belangrijk om het matje slechts 1x te gebruiken ivm bacterievorming.

Er wordt gratis 1 uitkomstmatje met de broedmachine mee geleverd. Je kunt de matjes los bijbestellen, een setje van 6 matjes kost 12 euro.

Tip: je kunt deze matjes ook heel makkelijk zelf maken. Hiervoor heb je het karton uit 1 rol beschuiten nodig, door het meegeleverde uitkomstmatje als mal te gebruiken kun je eenvoudig zelf uitkomstmatjes maken.

Antimicrobiele

In het nieuwe model is het kunststof voorzien van een Biomaster antimicrobiële toevoeging, waardoor het risico op onverklaarbare mislukte uitkomsten verkleind wordt.

Video: Ingezonden door een van onze klanten, Hannie. In dit filmpje komen de kwartelkuikens uit het ei met behulp van een uitkomstmatje.


Waarom veel beginners kiezen voor de Mini Eco broedmachine

Als je net begint met broeden is het fijn om een goede uitkomst te hebben, er zijn veel ingewikkelde en dure machines op de markt waar een ervaren broeder fantastiche resultaten mee kan boeken, maar voor een beginner zijn deze machines vaak zo ingewikkeld dat de eerste broedsels mislukken.

De Brinsea mini Eco broedmachine is een super basic broedmachine, daardoor is het heel eenvoudig om je eieren hierin uit te broeden. Je kunt in deze machine zomaar 8 kuikens uit 10 eieren krijgen, daarnaast hij is ook erg vriendelijk geprijsd.

Deze broedmachines worden gemaakt in Engeland en ze zijn van Europese top kwaliteit, ze zijn voorzien van alle belangrijke onderdelen voor het creëren van een perfecte klimaat voor het succesvol uitbroeden van de eieren. Het is een eenvoudige broedmachine, ideaal voor de beginnende broeder en ook zeer geschikt en veel gebruikt door kinderen.

Je kunt de eieren goed zien

Door de plexiglas zijkanten heb je vanuit elke hoek een fantastisch zicht op de broedeieren en de uitkomende kuikens, zonder dat je de deksel hoeft te verwijderen. Zo blijven de temperatuur en luchtvochtigheid constant. Mede hierdoor is de machine ook zeer geschikt om te gebruiken bij en met kinderen op bijvoorbeeld scholen. De kinderen kunnen de ontwikkeling van ei tot kuiken in deze machine perfect volgen!

Temperatuur staat al goed

De Mini Eco 2 is in fabriek al ingesteld op de meest voorkomende broedtemperatuur (eventueel is dit aan te passen met een stelschroef). De ingebouwde elektronische thermostaat zorgt voor een nauwkeurige temperatuur welke eenvoudig af te lezen is op de bijgeleverde glasthermometer. U kunt een losse hygrometer aanschaffen om het vochtgehalte goed in de gaten te kunnen houden. In het midden van de broedmachine zit een uitparing die je kunt vullen met water als de luchtvochtigheid te laag is.


De eieren zelf draaien en vocht aan de broedmachine toevoegen

De mini eco broedmachine heeft geen automatisch keersysteem. Dit betekend dat je de eieren zelf handmatig minimaal 2x per dag moet draaien. Het vochtreservoir moet ongeveer 1x in de twee dagen bijgevuld te worden. Bij het oude model moest je hiervoor de kap van de machine verwijderen, dat hoeft bij het nieuwe model niet meer. Er is een opening gemaakt waardoor je het vocht aan de broedmachine kunt toevoegen zonder de machine te openen, zo kun je tijdens de uitkomst fase, ook wel het uitkippen genoemd, de kap dicht houden. Dit is belangrijk omdat in deze fase de luchtvochtigheid rond de 70% moet komen, daardoor wordt de schaal van de eieren zacht en kunnen de kuikens gemakkelijk uit het ei komen.

Het speciaal voor deze machine ontworpen luchtregulatie systeem met ventilator zorgt voor een bijzonder goede en gelijkmatige verwarming van de eieren. Voor de veiligheid werkt dit model daarom op lage spanning (van lichtnet adapter meegeleverd).


Broedcapaciteit van de Brinsea mini eco 2 broedmachine - per ei soort

  • Kwartel/Vogeleieren 24
  • Duiveneieren 18
  • Fazanteneieren 12
  • Kippeneieren 10
  • Eendeneieren 8

Technische gegevens

  • Gewicht van de Eco: 0,85 kg
  • Stroom verbruik: maximaal 18 watt per uur, met een typische gemiddelde van 12 watt
  • Afmetingen H 180 x D235x B230 mm
  • Elektrische leidingen leveren 220/240 v 50 Hz of 115V 60 Hz

Wat klanten vinden

Karin van de Vliet - Barnevelders en Ganzen

"Wouw, dit had ik eerlijk gezegd niet verwacht, ik stond er helemaal versteld van! Ik kocht deze machine een tijdje terug, toen ik net begon met het uitbroeden van kippeneieren. Na een paar weken kreeg ik van een vriend 3 eieren van een koppel Toulouse ganzen. Ik dacht, ik probeer het gewoon met mijn broedmachine, zocht op internet op hoe je ze uit moest broeden en wat denk je... er kwamen 2 prachtige ganzen kuikens uit!"Garantie

Kleinveeservice garantie

Is deze broedmachine toch niet helemaal wat je ervan had verwacht? Geen probleem! Wij hanteren een 14 dagen niet goed, geld terug garantie. Zonder vragen, zonder gezeur! Als het product ongebruikt en onbeschadigd is kun je het naar ons terug sturen en krijg je het volledige order bedrag van ons terug. Alleen de kosten voor het retour zenden van zijn voor je eigen rekening.

Op al onze producten zit 1 jaar garantie en op de broedmachines van Brinsea zit zelfs 3 jaar fabrieks garantie.


Andere Brinsea mini broedmachines:

Er zijn 3 verschillende modellen in de Brinsea Mini 2 serie verkrijgbaar. Naast deze mini eco broedmachine is er ook een Advance (met automatische eierkering en een digitaal controlescherm waarop zowel temperatuur als luchtvochtigheid zijn af te lezen) en een Advance EX (met automatische eierkering, digitaal controlescherm en automatische vochtregeling).

Let op: het is niet mogelijk om de Brinsea Mini 2 Eco te upgraden naar een Brinsea Mini 2 Advance of naar een Brinsea Mini 2 Advance EX.

Handleiding (Mini_II_Eco_NL.pdf, 1,469 Kb) [Download]

Heb deze broedmachine gekocht, 1x gebruikt met goede resultaten, alle 9 eieren kwamen uit. Maar vind hem te klein, ik heb nu 20 eieren verzameld en kan er maar net 10 eieren in kwijt.
Fijne broedmachine, je moet ze zelf wel keren, doet wat hij moet doen.
Ik heb deze machine in het voorjaar gekocht bij kleinvee en ben er heel blij mee. Ik ben net begonnen met een nieuwe hobby, kippen houden en de eerst keer dat de kuikens uitkwamen heb ik els van kleinveeservice een paar keer moeten bellen omdat ik niet wist of ze al water mochten, en of ze al meteen naar buiten mochten omdat het zo een lekker weer was en ik kreeg een goede uitleg aan de telefoon. De uitkomst is was bij mij 8 van de 10 eieren, en een was niet bevrucht. Een fijne makkelijke broedmachine met goed resultaat!
Groetjes Sanne
Write a review

...