Beoordelingen:

 
 

673 beoordelingen

“ De goedkoopste en super snel”.
Bekijk alle beoordelingen »

Brinsea Mini Advanced II Broedmachine [CLONE]

De ideale automatische broedmachine voor kleine broedsels

Onze prijs: 259,00
(Including tax)
BROMADV
In stock
+

De vernieuwde Brinsea Mini Advanced II broedmachine

Broedmachine fabrikant Brinsea heeft haar mini serie vernieuwd. De broedmachines blijven praktisch en gemakkelijk in gebruik, maar er zijn een paar kleine, belangrijke aanpassingen gedaan. Hierdoor wordt het nog gemakkelijker om je kuikens in deze broedmachines uit te broeden.

details broedmachine brinsea mini advDe 3 belangrijkste voordelen van deze broedmachine

Thermostaat:

De Brinsea Mini II Advance biedt het gemak van een digitaal controlesysteem en een automatisch keersysteem met de zekerheid van digitale alarmsystemen en het autostop systeem: twee dagen voordat de eieren uitkomen stopt het keersysteem automatisch.


Uitkomstmatje

De vernieuwde broedmachines worden geleverd met een uitkomst matje, dit matje kun je op de 18de dag in de broedmachine leggen. Het is gemaakt van karton en zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid gemakkelijker omhoog gaat. Daarnaast hebben de kuikens meer grip en kunnen ze zich verplaatsen in de broedmachine zonder uit te glijden. Het is belangrijk om het matje slechts 1x te gebruiken ivm bacterievorming.

Er wordt gratis 1 uitkomstmatje met de broedmachine mee geleverd. Je kunt de matjes los bijbestellen, een setje van 6 matjes kost 12 euro.

Tip: je kunt deze matjes ook heel makkelijk zelf maken. Hiervoor heb je het karton uit 1 rol beschuiten nodig, door het meegeleverde uitkomstmatje als mal te gebruiken kun je eenvoudig zelf uitkomstmatjes maken.

Antimicrobiels

In het nieuwe model is het kunststof voorzien van een Biomaster antimicrobiële toevoeging, waardoor het risico op onverklaarbare mislukte uitkomsten verkleind wordt.

Het vocht

Voorheen moest je altijd de kap van de broedmachine afhalen om het water aan te vullen. Dat is bij dit nieuwe model niet meer nodig. Zoals je op de afbeelding hiernaast kunt zien is er aan de zijkant van de broedmachine een uitsparing gemaakt zodat het water bijgevuld kan worden zonder de kap te verwijderen. De luchtvochtigheid kun je aflezen in het controle scherm.

Video: Ingezonden door een van onze klanten, Hannie. In dit filmpje komen de kwartelkuikens uit het ei met behulp van een uitkomstmatje.Waarom veel beginners kiezen voor de Mini Advance broedmachine

Als je net begint met broeden is het fijn om een goede uitkomst te hebben, er zijn veel ingewikkelde en dure machines op de markt waar een ervaren broeder fantastische resultaten mee kan boeken, maar voor een beginner zijn deze machines vaak zo ingewikkeld dat de eerste broedsels mislukken.

De Brinsea mini advance broedmachine is een super basic broedmachine, daardoor is het heel eenvoudig om je eieren hierin uit te broeden. Je kunt in deze machine zomaar 6 kuikens uit 7 eieren krijgen.

Deze broedmachines worden gemaakt in Engeland en ze zijn van Europese top kwaliteit, ze zijn voorzien van alle belangrijke onderdelen voor het creëren van een perfecte klimaat voor het succesvol uitbroeden van de eieren. Het is een eenvoudige broedmachine, ideaal voor de beginnende broeder en ook zeer geschikt en veel gebruikt door kinderen.

Je kunt de eieren goed zien

Door de plexiglas zijkanten heb je vanuit elke hoek een fantastisch zicht op de broedeieren en de uitkomende kuikens, zonder dat je de deksel hoeft te verwijderen. Zo blijven de temperatuur en luchtvochtigheid constant. Mede hierdoor is de machine ook zeer geschikt om te gebruiken bij en met kinderen op bijvoorbeeld scholen. De kinderen kunnen de ontwikkeling van ei tot kuiken in deze machine perfect volgen!

Temperatuur regel je digitaal

De Mini advanced 2 broedmachine is met het digitale scherm heel eenvoudig in te stellen. De ingebouwde elektronische thermostaat zorgt voor een nauwkeurige temperatuur welke eenvoudig af te lezen is in het scherm op de tiende graad nauwkeurig. Naast de temperatuur kun je ook de luchtvochtigheid aflezen.

De eieren zelf draaien en vocht aan de broedmachine toevoegen

De mini advanced broedmachine heeft een automatisch keersysteem. Dit betekend dat de eieren automatisch elke 4 uur gedraaid worden. Het vochtreservoir moet ongeveer 1x in de twee dagen bijgevuld te worden. Bij het oude model moest je hiervoor de kap van de machine verwijderen, dat hoeft bij het nieuwe model niet meer. Er is een opening gemaakt waardoor je het vocht aan de broedmachine kunt toevoegen zonder de machine te openen, zo kun je tijdens de uitkomst fase, ook wel het uitkippen genoemd, de kap dicht houden. Dit is belangrijk omdat in deze fase de luchtvochtigheid rond de 70% moet komen, daardoor wordt de schaal van de eieren zacht en kunnen de kuikens gemakkelijk uit het ei komen.

Als je wilt dat dit automatisch geregeld wordt kun je kiezen voor de Broedmachine Brinsea Mini Advance ex. Je krijgt er dan een vochtpompje bij dat automatisch zorgt dat de luchtvochtigheid in de broedmachine op de gewenste hoogte komt, en blijft, zolang er water in het reservoir zit.

Het speciaal voor deze machine ontworpen luchtregulatie systeem met ventilator zorgt voor een bijzonder goede en gelijkmatige verwarming van de eieren. Voor de veiligheid werkt dit model daarom op lage spanning (van lichtnet adapter meegeleverd).


Broedcapaciteit van de Brinsea mini adv. 2 broedmachine - per ei soort

  • Kwartel/Vogeleieren 12
  • Duiveneieren 12
  • Fazanteneieren 12
  • Kippeneieren 7
  • Eendeneieren 7

Technische gegevens

  • Gewicht van de Adv.: 1,43 kg
  • Stroom verbruik: maximaal 20 watt per uur, met een typische gemiddelde van 12 watt
  • Afmetingen H 180 x D235x B230 mm
  • Elektrische leidingen leveren 220/240 v 50 Hz of 115V 60 Hz


Garantie

Kleinveeservice garantie

Is deze broedmachine toch niet helemaal wat je ervan had verwacht? Geen probleem! Wij hanteren een 14 dagen niet goed, geld terug garantie. Zonder vragen, zonder gezeur! Als het product ongebruikt en onbeschadigd is kun je het naar ons terug sturen en krijg je het volledige order bedrag van ons terug. Alleen de kosten voor het retour zenden van zijn voor je eigen rekening.

Op al onze producten zit 1 jaar garantie en op de broedmachines van Brinsea zit zelfs 3 jaar fabrieks garantie.


Andere Brinsea mini broedmachines:

Er zijn 3 verschillende modellen in de Brinsea Mini 2 serie verkrijgbaar. Naast deze mini Advanced broedmachine is er ook een eco (zonder automatische eierkering en met analoge ipv digitale thermostaat) en een Advance EX (met automatische eierkering, digitaal controlescherm en automatische vochtregeling).

Let op: het is niet mogelijk om de Brinsea Mini 2 Advance of naar een Brinsea Mini 2 Advance EX.


Fimpje van kuiken dat uitkomt in een brinsea mini (url_uploaded_file_140801054953ec8936a62ae, 120 Kb) [Download]

Super machine, Deze voldoet zeer goed aam de behoeften om een broedei uit te laten komen. Zes van de zeven eieren kwamen uit. De laatste was dan ook niet bevrucht. Alles houdt de machine goed bij; het keren, de warmte en de vochtigheid op t juiste pijl. Alleen moet je zelf t water bijvullen, maar dat is goed te doen.
Write a review

...