Beoordelingen:

 
 

2282 beoordelingen

“ De goedkoopste en super snel”.
Bekijk alle beoordelingen »

Brinsea Mini Ex. Broedmachine + vochtregelaar

Degelijke broedmachine gemaakt in Engeland met goed zicht op de eieren

Adviesprijs: 350,50
Onze prijs: 332,00
(incl btw) U bespaart: €18,50 (5%)
BROBMX
Op Voorraad
+
Onze kwantumkortingen:
Aantal 3+
Prijs 290,00

Brinsea Mini Advanced 2 Ex broedmachine voor 7 kippeneieren

Deze broedmachine heeft alle luxe van een professionele broedmachine zoals een automatisch keersysteem, automatische vochtregeling, en een speciaal voor deze machine ontworpen luchtregulatiesysteem met ventilator zorgt voor een bijzonder goede en gelijkmatige verwarming van de eieren. Deze Brinsea Mini II Advance EX uitvoering heeft daarnaast een volledig geïntegreerde vochtmodule en een volledig digitaal controlesysteem.

Het is ook een kleine broedmachine, de kleinste uit ons assortiment. Daardoor is hij gemakkelijk in huis te plaatsen en neemt hij niet veel ruimte in.

Het zicht

Door de plexiglas koepel heeft u een fantastisch zicht op de broedeieren/ kuikens in de broedkast, zonder dat u de deksel hoeft te verwijderen waar door de temperatuur en luchtvochtigheid constant kunnen blijven.

De luchtvochtigheid

Voor de luchtvochtigheid is de Brinsea mini advanced ex. voorzien van een vochtcontrole systeem, dit systeem is ingebouwd en werkt heel eenvoudig en zorgt ervoor dat je de luchtvochtigheid heel nauwkeurig kunt sturen. Het werkt erg eenvoudig. Je stelt de luchtvochtigheid in op het gewenste percentage in het menu. Vervolgens kun je het meegeleverde slangetje aansluiten op de broedmachine, en aan de andere kant te hangen bijvoorbeeld een 0.5L of 1L petfles of in een glas water. Zolang het waterreservoir gevuld is, doet de broedmachine de rest. De ingebouwde vochtpomp zorgt ervoor dat broedmachine steeds een beetje water uit het reservoir zuigt zodat de broedmachine continue de gewenste vochtigheidsgraad heeft.

Brinsea mini Advanced EX vs De Brinsea Mini Advanced broedmachine

De mini advanced ex broedmachine van Brinsea heeft dezelfde basis als de mini-Advanced. Dit model heeft daarnaast nog enkele belangrijke aanvullende functies voor fokkers van kleine aantallen zeer waardevolle eieren en is bij zonder geschikt voor het broeden van papegaaieneieren, zoals de luchtvochtigheidsregeling en bovendien geeft de EX de gebruiker de mogelijkheid om de intervallen en de draaihoek van de automatische keering zelf in te stellen. Dit is ideaal voor het broeden van papegaaien.

De keerschijf voor kwartel en vogeleieren wordt bij de Brinsea mini advanced ex. standaard meegeleverd.


Mini Advance EX extra functies

  • Continue digitale uitlezing van temperatuur en -vochtigheid
  • Nauwkeurige digitale controle van de temperatuur en vochtigheid
  • Volledig programmeerbaar automatisch keersysteem (ideaal voor papegaaien)
  • Het digitale display geeft de broedtemperatuur aan in graden Celsius of Fahrenheit.
  • Het digitale display geeft het aantal resterende broeddagen aan.
  • Het digitale display geeft het luchtvochtigheidspercentage aan.

Kwartel/Vogel 12
Fazant 7
Kip 7
Eend 7

Technische gegevens:
Stroom verbruik: 18 watt max, typische gemiddelde van 12 watt

De Brinsea Mini II heeft, net als de Brinsea Maxi II, een 12V adapter en is daarom ook zeer veilig, hierdoor zijn de broedmachines ook zeer geschikt voor gebruik door kinderen, bijvoorbeeld op scholen.

De Brinsea Mini II heeft zeer goede broedresultaten. Het kunststof heeft bovendien een Biomaster antimicrobiële toevoeging, waardoor het risico op onverklaarbare mislukte uitkomsten verkleind wordt.

Aanvullende producten:

Je kunt je broedmachine uitbreiden met de volgende producten, om combinatie met deze broedmachine zijn ze extra voordelig geprijsd:

schouwlampSchouwlamp:

Met een schouwlamp kun je op de 5de dag kijken of je eieren bevrucht zijn, op de foto onderaan deze pagina zie je hoe dat er ongeveer uit ziet. Je kunt een al een schouwlamp toevoegen aan je bestelling va 9,95. We hebben de schouwlampen in 3 modellen.

De schouwpen voor 9,95, met deze pen kun je licht gekleurde eieren prima schouwen, donkere eieren of eieren van dieren met een hardere schaal kunnen met deze pen mindergoed geschouwd worden. Deze pen werkt op batterijen (meegeleverd)

De superflash schouwlamp 13,95, met deze schouwlamp kun je je alle eieren schouwen, de schouwlamp werkt met een soort fietslampje en geeft heel fel licht. Deze lamp werkt op netstroom

De Powerlux schouwlamp 24,95, met deze schouwlamp kun je je alle eieren schouwen, de schouwlamp werkt met een lamp en geeft heel fel licht. Deze lamp werkt op netstroom en ook op batterijen die met de meegeleverde adapter kunnen worden opgeladen.

warmteplaat met kap

Warmteplaat:

Een warmteplaat kun je zien als een soort kunstmoeder, de kuikens kunnen er net als bij een kloek onder zitten, met hun rugjes tegen de warme plaat. De warmteplaat heeft als grote voordeel ten opzichte van de warmte lamp, dat de kuikens sneller afharden omdat ze sneller in de veren zitten. Hierdoor krijgen ze minder last van ziektes!

De eerste ronde al terugverdiend

Geen hoge energie rekening, zo verbruikt de warmteplaat 25x25 cm bijvoorbeeld maar 15watt per uur. Als de warmte plaat een week lang aan laat staan, kost dat ongeveer 65 cent. Een warmte lamp verbruikt 150watt per uur. Dit houdt in dat een warmteplaat bij een gebruik van een 5 weken al is terugverdiend, terwijl we dan geen rekening is houden met de kosten van vervangende warmtelampen.

Afdekkap bij de warmteplaat

Als kuikens groter worden lopen ze wel eens over de warmteplaat heen en bevuilen ze de warmteplaat met mest en stof. Dit is niet hygiënisch en geeft een blijvende nare lucht af op de warmteplaat waardoor het niet prettig is om de plaat in huis te gebruiken. Dat is natuurlijk zonde, daarom heeft Olba, de fabrikant van deze platen, een nieuw product ontwikkeld:

De kap voor warmteplaten:

Met deze kap zijn vieze, geurende warmteplaten verleden tijd, de kuikens kunnen niet op het gladde oppervlak klimmen omdat ze eraf glijden en de plaat

schoon blijft en er hangen geen nare luchtjes omheen. Het eventuele stof op de kap mag er met zeepsop af gewassen worden.

De voordelen van de kap voor warmteplaten:

  • Geen uitwerpselen meer op de warmteplaat
  • Geen nare luchtjes op de warmteplaat
  • Ideaal voor schone omgeving
  • Houd de warmteplaat schoon en frisLet op!

Een broedmachine is een hulpmiddel om eieren mee uit te broeden, de kuikens die hier uitkomen hebben ruimte, voeding en verzorging nodig. Het is heel belangrijk om je dit te realiseren, voor je begint met broeden.

Het welzijn van de kuikens is belangrijk, overweeg daarom, voor je begint met broeden, goed of je voor de kuikens kunt zorgen. Het is geen speelgoed, maar dieren waar goed voor gezorgd dient te worden.

Vragen?

Heb je nog niet veel ervaring met broeden en weet je daarom niet precies waar je op moet letten? Wij hebben een handig stappen plan geschreven waarin elke stap duidelijk wordt uitgelegd. En ben je aan het broeden en heb je een vraag? Dan mag je ons altijd bellen, zelfs in het weekeinde. We helpen je graag!

Garantie

Kleinveeservice garantie


En is deze broedmachine toch niet helemaal wat je ervan had verwacht? Geen probleem! Wij hanteren een 14 dagen niet goed, geld terug garantie. Zonder vragen, zonder gezeur! Je krijgt het volledige order bedrag van ons terug. Alleen de kosten voor het retour zenden van zijn voor je eigen rekening.

Handleiding (Mini_II_EX_NL.pdf, 1,219 Kb) [Download]

Geen berichten gevonden

Schrijf een beoordeling

...