Beoordelingen:

 
 

2282 beoordelingen

“ De goedkoopste en super snel”.
Bekijk alle beoordelingen »

Digitale broedmachine Fiem Smart - Nieuw! Kleur- Lila

De meest verkochte broedmachine is vernieuwd! Nu met digitaal menu in de kleur Lila

Adviesprijs: 219,00
Onze prijs: 199,00
(incl btw) U bespaart: €20,00 (9%)
BROSMA-LILA
Op Voorraad
+

Nieuw! Digitale Fiem Smart broedmachine in de kleur lila

Nu met digitale thermostaat en hygrometer in de kleur blauw, paars, geel en lila!

Bestel je deze broedmachine bij ons? Dan krijg je dit er GRATIS bij:

 • TOEGANG tot de helpdesk voor al je broedvragen
 • Telefonische uitleg - Als je je broedmachine in huis hebt leggen we je telefonisch uit hoe alles werkt.
 • Gratis stappenplan om in 6 stappen eieren uit te broeden
 • Gratis Nederlandstalige handleiding
 • Gratis 10 geheimen van top-fokkers voor uitmuntende broedresultaten

De degelijke kwaliteit, goede uitkomst resultaten en het gebruiksgemak (je hoeft er maar 1x per 2 dagen naar te kijken!) is dit de ideale broedmachine om kippen, kwartels of fazanten eieren mee uit te broeden.

Veel beginnende broeders maken fouten, deze fouten hebben soms fatale gevolgen voor de kuikens. We kregen regelmatig de vraag van klanten, hoe het kon dat de uitkomst bij hen slecht was, terwijl ze alles deden wat ze konden. Door kleine, eenvoudig te verhelpen foutjes, kunnen kuikens soms niet uit het ei komen, of worden ze na de geboorte ziek.

Dat is natuurlijk zonde, daarom hebben we samen met verschillende bekende fokkers gepraat om te achterhalen hoe het komt, dat zij zulke goede resultaten behalen.

Op basis van deze informatie hebben we de "10 geheimen van topfokkers voor gegarandeerd goede broedresultaten" geschreven. Deze geheimen krijg je GRATIS bij aanschaf van deze broedmachine.

Na het lezen van deze -eenvoudig toepasbare- tips wordt het uitbroeden van de eieren een eitje en haal je met gemak uitkomst resultaten van 80%!


Reacties van klanten:

Corry van der Schansen - Leghennen

"Wij hebben al jaren kippen en ik dacht er al een tijdje over om een broedmachine aan te schaffen, we stelde het steeds maar uit omdat we allebei ook niet echt goed wist waar we op moesten letten.

Deze broedmachine zag er wel leuk uit, maar ik was een beetje bang dat de resultaten tegen zouden vallen omdat ik dacht dat hij speciaal voor kinderen gemaakt was. Een dame van Kleinveeservice heeft me aan de telefoon kunnen overtuigen dat dit voor ons de beste keus was. Ik ben blij met haar advies want deze broedmachine heeft de eerste broedronde al 19 kuikens uitgebroed! Super schattig, nu staan ze in de woonkamer onder een warmteplaat. Een van onze kleinkinderen is handig op marktplaats en hij gaat de kuikens te koop zetten om zo een zakcentje bij te verdienen.

We hebben al veel plezier beleefd aan de broedmachine, het uitkomen van de eieren is iets waar ik uren naar kan kijken. Nu we de kuikens verkopen verdiend Rens er nog geld mee ook! Het is een fijn apparaat, super makkelijk in gebruik, je steekt de stekker in het stopcontact en hij doet het. En het stappenplan dat je er bij krijgt vond ik ook erg prettig, je kunt daarmee precies zien wat je welke dag moet doen.

Voor ons is deze machine ideaal en als je wilt beginnen met het uitbroeden van eieren, dan is dit echt een aanrader. Wij vinden deze broedmachine heel makkelijk in gebruik en bijna alle eieren komen er in uit.

Ps. Ik heb later wel een los hygrometertje bij besteld, ervaren broeders doen het misschien op gevoel maar ik vind het fijn om te meten of de luchtvochtigheid wel echt goed is."


"De kinderen uit onze klas waren betoverd - tijdens de openavond hebben de kuikens en aangepikte eieren, het meest bekijks gehad van de hele school"

"Zelfs mijn donkerbruine Marans eieren, met een super harde schaal, komen uit in deze machine. Echt een toppertje!"

"Van de 20 eieren zijn er 19 uitgekomen! Echt super! Dankzij de 10 geheimen weet ik nu eindelijk wat ik altijd fout deed!"


De broedmachine fabrikant Fiem

Fiem is de grootste fabrikant van broedmachines in Europa en Kleinveeservice is de officiële hoofddealer van Nederland.

De broedmachines van Fiem zijn ontworpen voor het leveren van optimale prestaties en zijn heel erg gemakkelijk in gebruik. De elektronische thermostaat zorgt voor een makkelijke en nauwkeurige temperatuurregeling die eenvoudig kan worden gemeten op de bijgeleverde thermometer. Het met siliconen bedekte verwarmingselement in combinatie met de hoogstaande ventilator zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte. De constante beweging van het automatisch keersysteem zorgt voor een goede ontwikkeling van de kuikens. Kortom, de broedmachines van Fiem zorgen voor onbezorgd broedplezier.


De broedmachine Fiem Smart

onderdelen digitale fiem smart broedmachine

De voordelen van de digitale broedmachine Smart van Fiem:

- Het uitkomst % bij deze broedmachine licht heel hoog

- De "ei-vorm" van de broedmachine zorgt voor heel goed zicht op de eieren. Zelfs als je langsloopt zie je heel goed wat er in de broedmachine gebeurd. Dit is zeker de laatste dagen bij de uitkomst heel erg fijn. Daarnaast zorgt de ronde vorm ervoor dat de lucht in de broedmachine goed circuleert.

- Met de nieuwe digitale thermostaat kun je de temperatuur heel nauwkeurig regelen, tot wel 0,1 graad nauwkeurig.

- De broedmachine heeft ook een ingebouwde digitale hygrometer. Deze kun je zie door op de menu knop te drukken. Bij de analoge Fiem Smart broedmachine is het gewenst om een losse hygrometer te gebruiken om de luchtvochtigheid te meten. Bij dit nieuwe model is een digitale hygrometer ingebouwd. De luchtvochtigheid kun je sturen door water in de broedmachine te gieten. Hiervoor zijn 4 uitsparingen in de bodem van de broedmachine gemaakt. We adviseren om de gemineraliseerd water te gebruiken, zo blijft de broedmachine langer vrij van kalk aanslag.

- Het keersysteem: het keersysteem in deze broedmachine lijkt heel erg op hoe de moeder kip de eieren keert. Zij beweegt continu heel zachtjes over de eieren waardoor ze heel langzaam draaien. Dat is ook hoe de eieren gekeerd worden in de Fiem Smart. Het keerrekje beweegt van voor naar achter waardoor de eieren heel langzaam over de bodem gerold worden.

- Geluid: Dit is veruit de stilste broedmachine in ons assortiment. De ventilator is krachtig genoeg om voldoende frisse lucht in de broedmachine te blazen en maakt daarbij weinig geluid. Dit is zeker voor scholen heel prettig, maar ook als je hem in de huiskamer wilt gebruiken is het heel fijn.

- Te gebruiken als broedmachine en uitkomstmachine

- Leverbaar in vrolijke kleuren

- Heel goed en stevig verpakt

Dit alles maakt het een perfecte machine voor beginnende hobbyisten, scholen en kinderdagverblijven. Mooi en praktisch en te gebruiken als broed en uitkomst machine voor alle soorten eieren.

Tip: Vanaf de 5de dag kunnen de eieren worden geschouwd, dit doe je door in een donkere ruimte de eieren op een schouwlamp te zetten. Als de eieren helemaal doorschijnend zijn, zijn ze niet bevrucht. Zie je adertjes lopen dan zijn ze wel bevrucht en kunnen er kuikens uitkomen.


Aantal eieren per soort:

 • Kip 24
 • Fazant 27
 • Eend 20
 • Kwartel 45
 • Kalkoen14
 • Gans 12




Deze broedmachine wordt geleverd met:

 • GRATIS Nederlandse broedhandleiding, geschreven voor basisschool leerlingen
 • GRATIS Thermometer (LET OP! deze is verpakt in piepschuim, dus niet weggooien)
 • GRATIS Verzending
 • BONUS "10 geheimen van topfokkers voor gegarandeerd betere broedresultaten"

Technische gegevens van de broedmachine Fiem Smart:

 • Stroom V/Hz 220-230 / 50-60
 • Maximaal stroom verbruik Watt. 135
 • Maten mm 400x325x260mm

Kleuren van de broedmachine:

De Fiem Smart is leverbaar in 4 kleuren (groen is niet leverbaar):

Aanvullende producten:

Je kunt je broedmachine uitbreiden met de volgende producten, om combinatie met deze broedmachine zijn ze extra voordelig geprijsd:

schouwlampSchouwlamp:

Met een schouwlamp kun je op de 5de dag kijken of je eieren bevrucht zijn, op de foto onderaan deze pagina zie je hoe dat er ongeveer uit ziet. Je kunt een al een schouwlamp toevoegen aan je bestelling va 9,95. We hebben de schouwlampen in 3 modellen.

De schouwpen voor 9,95, met deze pen kun je licht gekleurde eieren prima schouwen, donkere eieren of eieren van dieren met een hardere schaal kunnen met deze pen mindergoed geschouwd worden. Deze pen werkt op batterijen (meegeleverd)

De superflash schouwlamp 13,95, met deze schouwlamp kun je je alle eieren schouwen, de schouwlamp werkt met een soort fietslampje en geeft heel fel licht. Deze lamp werkt op netstroom

De Powerlux schouwlamp 24,95, met deze schouwlamp kun je je alle eieren schouwen, de schouwlamp werkt met een lamp en geeft heel fel licht. Deze lamp werkt op netstroom en ook op batterijen die met de meegeleverde adapter kunnen worden opgeladen.

warmteplaat met kap

Warmteplaat:

Een warmteplaat kun je zien als een soort kunstmoeder, de kuikens kunnen er net als bij een kloek onder zitten, met hun rugjes tegen de warme plaat. De warmteplaat heeft als grote voordeel ten opzichte van de warmte lamp, dat de kuikens sneller afharden omdat ze sneller in de veren zitten. Hierdoor krijgen ze minder last van ziektes!

De eerste ronde al terugverdiend

Geen hoge energie rekening, zo verbruikt de warmteplaat 25x25 cm bijvoorbeeld maar 15watt per uur. Als de warmte plaat een week lang aan laat staan, kost dat ongeveer 65 cent. Een warmte lamp verbruikt 150watt per uur. Dit houdt in dat een warmteplaat bij een gebruik van een 5 weken al is terugverdiend, terwijl we dan geen rekening is houden met de kosten van vervangende warmtelampen.

Afdekkap bij de warmteplaat

Als kuikens groter worden lopen ze wel eens over de warmteplaat heen en bevuilen ze de warmteplaat met mest en stof. Dit is niet hygiënisch en geeft een blijvende nare lucht af op de warmteplaat waardoor het niet prettig is om de plaat in huis te gebruiken. Dat is natuurlijk zonde, daarom heeft Olba, de fabrikant van deze platen, een nieuw product ontwikkeld:

De kap voor warmteplaten:

Met deze kap zijn vieze, geurende warmteplaten verleden tijd, de kuikens kunnen niet op het gladde oppervlak klimmen omdat ze eraf glijden en de plaat

schoon blijft en er hangen geen nare luchtjes omheen. Het eventuele stof op de kap mag er met zeepsop af gewassen worden.

De voordelen van de kap voor warmteplaten:

 • Geen uitwerpselen meer op de warmteplaat
 • Geen nare luchtjes op de warmteplaat
 • Ideaal voor schone omgeving
 • Houd de warmteplaat schoon en fris



Let op!

Een broedmachine is een hulpmiddel om eieren mee uit te broeden, de kuikens die hier uitkomen hebben ruimte, voeding en verzorging nodig. Het is heel belangrijk om je dit te realiseren, voor je begint met broeden.

Het welzijn van de kuikens is belangrijk, overweeg daarom, voor je begint met broeden, goed of je voor de kuikens kunt zorgen. Het is geen speelgoed, maar dieren waar goed voor gezorgd dient te worden.

Vragen?

Heb je nog niet veel ervaring met broeden en weet je daarom niet precies waar je op moet letten? Wij hebben een handig stappen plan geschreven waarin elke stap duidelijk wordt uitgelegd. En ben je aan het broeden en heb je een vraag? Dan mag je ons altijd bellen, zelfs in het weekeinde. We helpen je graag!

Garantie

Kleinveeservice garantie


En is deze broedmachine toch niet helemaal wat je ervan had verwacht? Geen probleem! Wij hanteren een 14 dagen niet goed, geld terug garantie. In deze periode kunt u de ongebruikte en onbeschadigde producten naar ons terug sturen. Zonder vragen, zonder gezeur! Je krijgt het volledige order bedrag van ons terug. Alleen de kosten voor het retour zenden van zijn voor je eigen rekening.

Wij hebben al jaren kippen en ik dacht er al een tijdje over om een broedmachine aan te schaffen, we stelde het steeds maar uit omdat we allebei ook niet echt goed wist waar we op moesten letten.

Deze broedmachine zag er wel leuk uit, maar ik was een beetje bang dat de resultaten tegen zouden vallen omdat ik dacht dat hij speciaal voor kinderen gemaakt was. Een dame van Kleinveeservice heeft me aan de telefoon kunnen overtuigen dat dit voor ons de beste keus was. Ik ben blij met haar advies want deze broedmachine heeft de eerste broedronde al 19 kuikens uitgebroed! Super schattig, nu staan ze in de woonkamer onder een warmteplaat. 1 van onze kleinkinderen is handig op marktplaats en hij gaat de kuikens te koop om zo een zakcentje bij te verdienen.

We hebben al veel plezier beleefd aan de broedmachine, het uitkomen van de eieren is iets waar ik uren naar kan kijken. Nu we de kuikens verkopen verdiend Rens er nog geld mee ook. Het is echt een fijn apparaat, super makkelijk in gebruik, je steekt de stekker in het stopcontact en hij doet het. En het stappenplan dat je er bij krijgt vond ik ook erg prettig, dan kun je precies zien wat je welke dag moet doen.
Voor ons is deze machine idaal en als je wilt beginnen met het uitbroeden van eieren, dan is dit echt een aanrader. Wij vinden deze broedmachine heel makkelijk in gebruik en bijna alle eieren komen er in uit.
Ps. Ik heb later wel een los hygrometertje bij besteld, ervaren broeders doen het misschien op gevoel maar ik vind het fijn om te meten of de luchtvochtigheid wel echt goed is.
We hebben deze broedmachine in februari gekocht, wat ons betreft een prima koop. We hebben er tot nu toe cochin krieltjes in uit gebroed en leghennen. Beide met een prima resultaat 16 van de 20 eieren zijn uitgekomen en van de overige 4 waren 2 kuikentjes niet bevrucht. We hebben wel gemerkt dat het voor de luchtvochtigheid belangrijk is om de broedmachine redelijk vol te leggen . De laatste keer hadden we maar 4 cochin eitjes en toen hebben we de broedmachine verder vol gelegd met kippeneieren. Dat ging prima, alle 4 de cochin eitjes kwamen uit. Deze tip kregen we van Els van KleinveeService. Ik heb al 3 keer met vragen gebeld, niet alleen voor deze broedmachine maar ook over de opfok van onze kuikens (we zijn pas net begonnen) en ik kreeg elke keer een uitgebreid en enthousiaste uitleg, je kunt wel merken dat ze er zelf ook veel broeden. Wat betreft de handleiding, voor ons was het allemaal erg duidelijk en vanzelf sprekend. Kortom, wij zijn zeer tevreden met onze broedmachine! Volgende week de laatste ronde erin en dan mag hij weer uitrusten tot het volgende seizoen..
Schrijf een beoordeling

...