Beoordelingen:

 
 

2282 beoordelingen

“ De goedkoopste en super snel”.
Bekijk alle beoordelingen »

MS 50- Halfautomatische Broedmachine

Besparing 2%

In Nederland geproduceerde broedmachine voor 48 eieren

Adviesprijs: 529,00
Onze prijs: 519,00
(incl btw) U bespaart: €10,00 (2%)
BROM50H
Op Voorraad
+

Broedmachine MS 50 halfautomatische broedmachine

De broedmachines van MS staan al jaren bekend om hun goede kwaliteit en betrouwbaarheid, deze reputatie hebben ze opgebouwd doordat de makers van deze broedmachines al een jarenlange passie voor pluimvee hebben. Deze in Nederland geproduceerde broedmachines zijn hierdoor al jarenlang populair bij de fokkers.

De MS 50 halfautomatische broedmachine heeft een ventilator voor een perfecte warmte circulatie. Het keren van alle eieren geschiedt door het omzetten van een hendel, dit moet de eerste 18 dagen minimaal 2 x per dag gebeuren. De laatste dagen gaan de eieren in de bijgeleverde uitkomstlade waar de kuikens rustig uit het ei kunnen komen. Hierdoor is de machine geschikt als broedmachine en als uitkomstkast.

Wat wij als grootste voordeel van deze broedmachine hebben ondervonden is het feit dat hij gemaakt is van hout, doordat dit beter isoleert als bijvoorbeeld kunststof, is deze broedmachine ook geschikt om in ruimtes te gebruiken waar de temperatuur minder constant is.

Deze broedmachine wordt standaard geleverd met een keerrooster voor het formaat van kippen en fazanten eieren. Het is mogelijk hier een ander formaat rek bij te bestellen. We hebben ook roosters voor de maten kwartel, kalkoen en gans.

De ms 50 halfautomatische broedmachine wordt standaard geleverd met:

 • Digitale thermostaat
 • Thermometer
 • Hygrometer
 • Eierlade
 • Uitkomstlade
 • Waterbakje
 • Keerrooster met handmatige keering (omzetten van een hendel)
 • 1 jaar garantie
 • Nederlandse broedhandleiding
 • Technische beschrijving

Aanvullende producten:

Je kunt je broedmachine uitbreiden met de volgende producten, om combinatie met deze broedmachine zijn ze extra voordelig geprijsd:

kwartelrek ms broedmachineKwartelrekjes

Het keersysteem in de MS35 en de MS50 is standaard geschikt voor kippeneieren. Als je kwartels, duiven of andere kleine eieren in deze broedmachine wilt uitbroeden heb je een kleiner keersysteem nodig. MS heeft hiervoor kwartel gootjes ontwikkeld, daarmee verklein je het keersysteem zodat de kleine eieren steviger in het keersysteem liggen.

In de MS35 passen 5 kwartelrekken en in de MS50 passen 6 kwartelrekken
schouwlampSchouwlamp:

Met een schouwlamp kun je op de 5de dag kijken of je eieren bevrucht zijn, op de foto onderaan deze pagina zie je hoe dat er ongeveer uit ziet. Je kunt een al een schouwlamp toevoegen aan je bestelling va 9,95. We hebben de schouwlampen in 3 modellen.

De schouwpen voor 9,95, met deze pen kun je licht gekleurde eieren prima schouwen, donkere eieren of eieren van dieren met een hardere schaal kunnen met deze pen mindergoed geschouwd worden. Deze pen werkt op batterijen (meegeleverd)

De superflash schouwlamp 13,95, met deze schouwlamp kun je je alle eieren schouwen, de schouwlamp werkt met een soort fietslampje en geeft heel fel licht. Deze lamp werkt op netstroom

De Powerlux schouwlamp 24,95, met deze schouwlamp kun je je alle eieren schouwen, de schouwlamp werkt met een lamp en geeft heel fel licht. Deze lamp werkt op netstroom en ook op batterijen die met de meegeleverde adapter kunnen worden opgeladen.

warmteplaat met kap

Warmteplaat:

Een warmteplaat kun je zien als een soort kunstmoeder, de kuikens kunnen er net als bij een kloek onder zitten, met hun rugjes tegen de warme plaat. De warmteplaat heeft als grote voordeel ten opzichte van de warmte lamp, dat de kuikens sneller afharden omdat ze sneller in de veren zitten. Hierdoor krijgen ze minder last van ziektes!

De eerste ronde al terugverdiend

Geen hoge energie rekening, zo verbruikt de warmteplaat 25x25 cm bijvoorbeeld maar 15watt per uur. Als de warmte plaat een week lang aan laat staan, kost dat ongeveer 65 cent. Een warmte lamp verbruikt 150watt per uur. Dit houdt in dat een warmteplaat bij een gebruik van een 5 weken al is terugverdiend, terwijl we dan geen rekening is houden met de kosten van vervangende warmtelampen.

Afdekkap bij de warmteplaat

Als kuikens groter worden lopen ze wel eens over de warmteplaat heen en bevuilen ze de warmteplaat met mest en stof. Dit is niet hygiënisch en geeft een blijvende nare lucht af op de warmteplaat waardoor het niet prettig is om de plaat in huis te gebruiken. Dat is natuurlijk zonde, daarom heeft Olba, de fabrikant van deze platen, een nieuw product ontwikkeld:

De kap voor warmteplaten:

Met deze kap zijn vieze, geurende warmteplaten verleden tijd, de kuikens kunnen niet op het gladde oppervlak klimmen omdat ze eraf glijden en de plaat

schoon blijft en er hangen geen nare luchtjes omheen. Het eventuele stof op de kap mag er met zeepsop af gewassen worden.

De voordelen van de kap voor warmteplaten:

 • Geen uitwerpselen meer op de warmteplaat
 • Geen nare luchtjes op de warmteplaat
 • Ideaal voor schone omgeving
 • Houd de warmteplaat schoon en frisLet op!

Een broedmachine is een hulpmiddel om eieren mee uit te broeden, de kuikens die hier uitkomen hebben ruimte, voeding en verzorging nodig. Het is heel belangrijk om je dit te realiseren, voor je begint met broeden.

Het welzijn van de kuikens is belangrijk, overweeg daarom, voor je begint met broeden, goed of je voor de kuikens kunt zorgen. Het is geen speelgoed, maar dieren waar goed voor gezorgd dient te worden.

Vragen?

Heb je nog niet veel ervaring met broeden en weet je daarom niet precies waar je op moet letten? Wij hebben een handig stappen plan geschreven waarin elke stap duidelijk wordt uitgelegd. En ben je aan het broeden en heb je een vraag? Dan mag je ons altijd bellen, zelfs in het weekeinde. We helpen je graag!

Garantie

Kleinveeservice garantie


En is deze broedmachine toch niet helemaal wat je ervan had verwacht? Geen probleem! Wij hanteren een 14 dagen niet goed, geld terug garantie. Zonder vragen, zonder gezeur! Je krijgt het volledige order bedrag van ons terug. Alleen de kosten voor het retour zenden van zijn voor je eigen rekening.

Geen berichten gevonden

Schrijf een beoordeling

...