Beoordelingen:

 
 

2282 beoordelingen

“ De goedkoopste en super snel”.
Bekijk alle beoordelingen »

Konijnengaas

Konijnengaas, om konijnen binnen of buiten te houden

Konijnen weren uit de moestuin:

Bijna alle mensen met een moestuin hebben het al eens meegemaakt, je bent weken druk bezig in je tuin met zaaien, onkruid wieden en bemesten om uiteindelijk te kunnen genieten van verse sla en worteltjes. En dan, net als je wilt gaan oogsten... Is alles opgegeten door de konijnen. Veel mensen worden er boos van, weken lang voor niks bezig geweest.. Met ons konijnen gaas houd je de konijnen buiten je moestuin.

Konijnen houden in een ren de tuin:

Wil je konijnen houden in je tuin, maar twijfel je omdat je bang bent dat ze ontsnappen? Met als gevolg dat je er achter aan mag rennen om ze te vangen? Met ons konijnengaas en onderstaande tips is dat niet nodig. Als je de ren maakt zoals hieronder beschreven, met goed degelijk en fijnmazig gaas, kun je genieten van een tuin vol met konijnen die precies blijven waar jij ze graag wilt hebben, veilig in de ren. Lees dan verder

Hoe diep graaf je het konijnengaas in, zodat de konijnen niet kunnen ontsnappen?tekening ingraven gaas

Als je konijnen in een ren in je tuin wilt houden is het belangrijk om het konijnengaas als een soort kuip onder het zand in de ren in te graven. Als je het alleen 30cm naar beneden ingraaft is dat meestal niet genoeg, we hebben van verschillende klanten terug gehoord dat ze dit geprobeerd hebben. Maar daar graven de konijnen gewoon onderdoor.

Als het gaas als wordt ingegraven zoals op het plaatje hiernaast, dan is een diepte van 30cm onder het zand ideaal. De konijnen kunnen dan lekker holen graven, maar het is nog niet diep genoeg om er een nestje in te gaan maken. Het hok van de konijnen kun je het beste op een betegeld stuk zetten, dan rot het hout niet weg en kun je het goed schoon houden.

Let op: leg geen tegels onder het zand. het regenwater zakt daar niet of nauwelijks doorheen waardoor de ren veranderd in een modderpoel. Het is belangrijk dat de regen het zand schoon spoelt en wegzakt door de grond.


Welk gaas is het meest geschikt voor het maken van een konijnenren?

draadclip en tang

We adviseren om vierkant gaas met een maximale maaswijdte van 25 mm te gebruiken met een stevige draad (de draaddikte is afhankelijk van de maaswijdte, hoe groter de maas hoe dikker de draad bij mazen van 25mm is een draaddikte van 1,75mm voldoende).

Daarnaast is het belangrijk om voor gaas te kiezen dat minimaal dubbel verzinkt is, zeker voor de stukken die je in graaft. Anders gaat het gaas heel snel roesten en kunnen de konijnen alsnog ontsnappen. Je kunt het gaas aan elkaar vastmaken met behulp van draadclips, met deze clips naai je het gaas als het ware aan elkaar, ze zijn super handig in gebruik.

Heeft de konijnenren ook een dak nodig?

Dit is een beetje afhankelijk van hoe je tuin ligt. Woon je in het buitengebied dan is het zeker aan te raden om de ren volledig af te sluiten. We zien in Nederland steeds meer vossen, wezels en steenmarters waar zelfs de volwassen konijnen door aangevallen kunnen worden.

Als je op een plek woont waar deze rovers niet veel voorkomen kun je ervoor kiezen om de bovenkant van de ren open te laten, dan kun je de konijnen in het voorbijgaan aaien en worden ze sneller tam.